Trei localitati din Maramures au fost luate la puricat de structurile de frontiera si SJA Maramures. Afla unde au intervenit mascatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Actiunea autoritatilor, conduse de un procuror DIICOT, s-a incheiat, aseara, dupa ora 21.00. Gruparea infractionala a fost monitorizata inca din anul 2015.

Astfel, cele 11 perchezitii domiciliare s-au derulat pe raza localitatilor Tisa, Lunca la Tisa si Sighetu Marmatiei.

Gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatilor infractionale, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul şi depozitarea acestora in diferite locatii şi comercializarea lor catre diferiti clienti.

In urma monitorizarii activitatii infractionale, inca din 2015, a rezultat faptul ca membrii gruparii au introdus ilegal in tara, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, mai multe cantitati de tigari de provenienta ucraineana, din care peste 18.800 pachete de tigari au fost ridicate in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera in urma unor actiuni punctuale.

Astfel, ieri dimineata, mai exact la ora 6:00, politistii de frontiera impreuna cu ofiteri din cadrul D.G.A. – S.J.A. Maramures, sprijiniti de lucratori din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Maramures, delegati de procurorul D.I.I.CO.T., au descins la 11 adrese apartinand membrilor gruparii, pe raza localitatilor de frontiera Sighetu Marmatiei, Tisa si Lunca la Tisa, din judetul Maramures. De asemenea, a fost executata si o perchezitie asupra unui autoturism in care au fost observate mai multe baxuri cu tigari.

In urma actiunii au fost descoperite peste 15.712 pachete de tigari de provenienta ucraineana in valoare de 143.000 lei, peste 57.000 de lei si 8.900 euro, 33 de telefoane mobile si 28 de cartele de telefonie mobila pentru retele ucrainene si un autoturism marca BMW folosit la transportul tigarilor de contrabanda.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si contrabanda.

In prezent, procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, impreuna cu lucratori din cadrul D.G.A. – S.J.A. Maramures, desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

In cadrul actiunilor s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Operatiuni Speciale – S.O.S. Maramures.

Cei 59.000 de lei si 8.900 de euro au fost confiscati, iar daca proprietarii pot dovedi provenienta lor, acestia ii vor primi inapoi, iar daca, nu banii vor ajunge la bugetul de stat.

Informatiile au fost furnizate de ITPF Sighetu Marmatiei

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole