Trei maramureseni, cercetati pentru contrabanda cu tigari (FOTO)

tigari contrabanda masina 2In data de 26 martie, politistii de frontiera de la Sectorul P.F. Valea Viseului – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 12.30, un echipaj al politiei de frontiera a oprit pentru control pe DN 18, in localitatea Petrova, judetul Maramures, un autoturism marca Volkswagen, condus de catre cetateanul roman, N. Gheorghe, in varsta de 38 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures.

“Dupa verificarea documentelor politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control asupra masinii ocazie cu care au fost observate mai multe pachete cu tigari in capitonajul din partile laterale spate ale autoturismului, fapt pentru care s-a luat masura conducerii soferului impreuna cu masina la sediul politiei de frontiera in vederea efectuarii unui control amanuntit.

In urma acestuia a fost descoperita, in capitonajul din partile laterale spate, in tapiteria spatarului banchetei din spate, in usile laterale si in usa portbagajului, cantitatea de 1870 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 17.000 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, autoturismul folosit la transportul tigarilor, in valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

* Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte –  I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au declansat, tot sambata, 26 martie, o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera au observat, in zona de frontiera, pe directia localitatii Ruscov, doua persoane care transportau doua colete voluminoase dinspre frontiera spre interiorul tarii.

“Imediat, lucratorii nostri, cu ajutorul cainelui politist de interventie Obuxa, au procedat la interceptarea persoanelor in cauza si conducerea lor la sediul politiei de frontiera pentru cercetari. In urma verificarilor s-a stabilit ca sunt cetatenii romani T. Ioan, de 40 de ani si B. Vasile, de 41 de ani, ambii domiciliati pe raza jud. Maramures.

In coletele pe care cei doi barbati le transportau, au fost descoperite 888 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 8.000 lei”, a mai spus Radu Lungu.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cei doi maramureseni sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.

ZiarMM

tigari contrabanda masina tigari contrabanda masina 3

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1