Trei maramureseni, cercetati pentru contrabanda si 7.000 pachete tigari confiscate la frontiera de nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 17 februarie, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte – ITPF Sighetu Marmatiei s-a declanat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 23.30, politistii de frontiera au observat pe un drum forestier de pe raza localitatii Repedea, judetul Maramures, un autoturism care se deplasa incet, cu farurile stinse. Politistii de frontiera au observat ca in masina se aflau doua persoane, iar in urma autoturismului se deplasa, pe jos, un barbat care transporta in spate colete voluminoase.

“Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica si au retinut cele trei persoane care, impreuna cu autoturismul marca Mitsubishi si coletele cu tigari au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

Astfel, s-a constatat ca cei doi tineri din autoturism, Nicolae C. de 18 ani si Marian B. de 20 de ani, aveau rolul de antemergatori pentru Dumitru P., de 27 de ani, care transporta in spate coletele cu tigari, tinand legatura intre ei prin doua statii de emisie-receptie gasite asupra lor.

In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 2.000 pachete tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana, in valoare de 18.000 lei”, se arata intr-un comunicat de presa al ITPF Sighetu Marmatiei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si complicitate la contrabanda, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infractionala, in valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2