Trei premiere la Sectia de Teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmatiei, intr-o singura stagiune

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

curs-de-teatruDupa o intrerupere de aproape 30 de ani, Centrul Cultural Sighetu-Marmatiei reia activitatea Sectiei de Teatru cu trei piese in regia lui Ioan Dorel Todea. Prima piesa care a vazut luminile rampei este „Un musafir neasteptat”, de Ludovic Bruckstein, de la nasterea caruia se implinesc anul acesta 95 de ani (a fost profesor la Colegiul National “Dragos Voda“ si director al Scolii de arta Gheorghe Chivu).

In cadrul “Zilelor teatrului sighetean“ ce se vor desfasura in perioada 7-20 mai 2015, editia I, actorii sigheteni vor prezenta piesele : “O noapte furtunoasa“ de I.L.Caragiale si “Janka“ de Oscar K. Speace- traducere din limba engleza: Ioan J. Popescu; adaptare scenica: Dorel Todea. In cadrul programului vor fi prezentate unsprezece spectacole pentru iubitorii teatrului din Sighetu Marmatiei, dar mai ales pentru tineri. Elevii, din trupa de teatru a Liceului Pedagogic “Regele Ferdinand“, a Colegiului National “Dragos Voda“ si Liceul Tehnologic Forestier, vor fi actori si spectatori , deschizand posibilitatea permanetizarii unor viitoare stagiuni de teatru, sau mai bine spus de readucerea in actualitate a traditiei teatrului in municipiul Sighetu Marmatiei.

Pe scena vor evolua profesori, juristi, functionari, studenti si elevi, toti avand ca numitor comun dreagostea pentru actorie, pentru spectacolul de teatru. Efortul, uneori sacrificiul acestora, asteapta luminile rampei si aplauzele spectatorilor, singura rasplata care le poate aduce bucurie si hotararea de a juca si in alte piese de teatru.

Trei premiere la Sectia de Teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmatiei intr-o singura stagiune este cu siguranta o performanta in viata culturala a municipiului.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole