Trei pui de tigru ramasi orfani in India cresc alaturi de o mama din plastic

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Trei pui de tigru de la o rezervatie din centrul Indiei cresc alaturi de o jucarie din plastic ce imita o tigroaica, ce le tine loc de mama dupa ce felina care i-a adus pe lume a murit electrocutata intr-o padure, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Angajatii de la Bandhavgarh Tiger Reserve au reusit sa ii salveze pe cei trei pui orfani care traiesc intr-o cusca alaturi de mama din plastic in care au fost introduse flacoane cu lapte.

„Initial am incercat sa le dam noi lapte de capra, dar nu le place contactul cu oamenii. Au refuzat sa atinga biberonul”, a declarat pentru sursa citata Mridul Pathak, unul dintre responsabilii parcului zoologic. „Acum, ei se hranesc de sase zile prin tetine artificiale atasate replicii din plastic. Nivelul lor de energie a crescut de cand mananca din nou bine”, a adaugat el.

Pentru ca jucaria sa fie cat mai realista, ingrijitorii au frecat-o cu fecalele mamei decedate. In plus, in cusca au fost amplasate smocuri de iarba, plante artificiale si noroi astfel incat spatiul sa se apropie cat de mult posibil de habitatul natural.

Puii de tigru au fost gasiti in stare critica, deshidratati, dupa ce au descoperit cadavrul mamei lor.

In zonele rurale din India se intampla frecvent sa fie plasati vitei din plastic langa vacile sau bivolitele care au pierdut un pui pentru a se stimula productia de lapte.

In India traieste mai mult de jumatate din populatia mondiala de tigri. In aceasta tara exista 2.200 de astfel de feline in rezervatii, conform ultimului recensamant efectuat in 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2