Trei sirieni si un libian, opriti din drumul ilegal spre vestul Europei

PNL

Politistii de frontiera au depistat in zona de responsabilitate trei cetateni din Siria si unul din Libia, care intentionau sa ajunga ilegal in state din vestul Europei.

Astfel pe o strada din Municipiul Satu Mare au fost depistati si retinuti doi cetateni straini, de sex masculine. Intrucat nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona, cei doi barbati au fost condusi la sediul STPF Satu Mare.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au constatat faptul ca cetatenii straini sunt din Libia si Siria, in varsta de 21, respectiv 26 de ani. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei. Cei doi tineri au fost preluati de Biroul pentru Imigrari Satu Mare, iar in cauza se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca, la finalul anchetei, sa fie luate masurile legale ce se impun.”

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale in zona de competenta. Astfel, in municipiul Carei au fost depistati si retinuti doi cetateni straini, de sex masculin. Intrucat nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona, acestia au fost dusi la sediul SPF Carei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In urma cercetarilor, politistii de frontiera au constatat faptul ca sunt cetateni din Siria, in varsta de 26, respectiv 27 de ani si intentionau sa ajunga in Ungaria. Unul dintre ei a fost preluat de Biroul pentru Imigrari Satu Mare, iar cel de-al doilea a fost indrumat catre un centru din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari.”

In cauza, se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca, la finalul anchetei, sa fie luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1