Trei substante care “infometeaza” cancerul, descoperite in turmeric, struguri si mere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Turmericul, merele si strugurii ar putea detine secretul prevenirii si tratarii unuia dintre cele mai comune tipuri de cancer, conform unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza luni Medical News Today, transmite AGERPRES.

Cercetatorii au identificat in turmeric, mere si struguri mai multi compusi naturali care au potentialul de a “infometa” tumorile la prostata si de a le reduce dimensiunile. Aceste substante par sa aiba cele mai puternice efecte atunci cand sunt asociate, dupa cum noteaza coautorul studiului, cercetatorul Stefano Tiziani de la Universitatea Austin din Texas, care a prezentat recent aceste descoperiri, realizate alaturi de colegii sai, in jurnalul “Precision Oncology”.

Tumorile la prostata reprezinta al doilea cel mai frecvent tip de cancer, dupa cel de piele, care afecteaza barbatii din SUA.

Conform datelor Societatii Americane de Cancer, se estimeaza ca numai in acest an vor fi diagnosticate 161.360 de noi cazuri de cancer de prostata, iar in jur de 26.730 de barbati vor deceda ca urmare a acestei boli.

Studii anterioare au identificat o serie de compusi, care se regasesc in special in alimentele vegetale si au potentialul de a reduce riscul de cancer de prostata.

Pentru aceasta cercetare, Tiziani si colegii sai au utilizat o noua metoda de screening cu randament mare cu care au fost testate 142 de substante naturale in vederea identificarii celor mai eficiente in stoparea dezvoltarii celulelor care alcatuiesc tumorile la prostata.

In urma analizelor, echipa de cercetatori a identificat trei compusi care s-au dovedit cei mai eficienti pentru stoparea dezvoltarii celulelor tumorale din cancerul de prostata: curcumina, care se regaseste in turmeric, acidul ursolic, prezent in coaja de mar, si resveratrolul, gasit in strugurii rosii si in fructele de padure.

Compusii au fost testati pe celule canceroase prelevate de la soareci si oameni, atat individual cat si prin asociere.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in cazul asocierii dintre acidul ursolic si curcumina sau resveratrol, compusii naturali au impiedicat absorbtia glutaminei de catre celulele canceroase avand ca urmare prevenirea dezvoltarii tumorilor la soareci.

Glutamina este un aminoacid care stimuleaza dezvoltarea celulelor tumorale in cazul cancerului de prostata iar prevenirea absorbtiei sale le “infometeaza” pe acestea pana la eradicare, precizeaza sursa citata.

In plus, s-a dovedit ca atat curcumina si resveratrolul, cat si acidul ursolic, nu au produs efecte adverse asupra soarecilor deoarece sunt compusi naturali.

Cercetatorii au notat, insa, ca doza care trebuie administrata trebuie sa fie mai mare decat cea consumata in mod obisnuit prin alimentatie. “Acesti nutrienti au proprietati cu potential anticancerigen si sunt usor disponibili. Pentru efectul lor contra celulelor tumorale in cazul cancerului de prostata nu trebuie decat sa crestem concentratia dincolo de nivelurile oferite de o alimentatie sanatoasa”, a declarat Stefano Tiziani.

Echipa de oameni de stiinta noteaza ca aceste rezultate se arata promitatoare in vederea punerii in practica a unei abordari naturale pentru prevenirea si tratarea cancerului de prostata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2