Trei tineri din Miresu Mare s-au ales cu dosar penal dupa ce au fost prinsi cu petarde

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii au intocmit dosar penal si cerceteaza trei tineri, din Miresu Mare, sub aspectul comiterii infractiunii de opertiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept. 150 de petarde pe care acestia le aveau asupra lor au fost ridicate.

Joi, in jurul orei 11.00, in cadrul activitatilor desfasurate in baza planului de actiune Foc de Artificii 2019, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase, in colaborare cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publica Baia Mare, au identificat trei tineri care aveau asupra lor 150 de petarde, potrivit IPJ.

Articolele pirotehnice au fost ridicate de politisti in vederea continuarii cercetarilor, iar in cauza a fost intocmit dosar penal. Tinerii, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.

Politistii vor continua activitatile de prevenire, identificare si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele fizice si juridice. Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda:

a. Orice operatiuni cu articole pirootehnice efectuate fara drept;
b. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 de catre persoane care nu au implinit varsta de 18 ani;
c. Comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate fi utilizate de catre pirotehnicieni.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *