Trif: Statiunile balneo vor primi, pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii, aceeasi finantare ca si cea acordata statiunilor de interes national

Reclame home 1

Turismul balneo este o prioritate si, de aceea, statiunile balneo vor primi finantare pentru proiectele privind dezvoltarea infrastructurii turistice in cuantum egal cu cea acordata celor de interes national, potrivit ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, Ministrul Turismului si presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, Ion Ghizdeanu, s-au intalnit la sediul ministerului de resort cu cei 34 de primari ai statiunilor balneare din Romania.

“Pentru Guvernul Romaniei turismul balneo este o prioritate, de aceea este foarte important sa va comunic masurile ce vin in sprijinul autoritatilor locale pentru dezvoltarea statiunilor. Este foarte important sa mentionez ca statiunile balneo vor primi finantare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in cuantum egal cu cea acordata statiunilor de interes national.Totodata va rog sa inaintati cat mai multe proiecte care ar putea sa primeasca finantare din partea Ministerului Turismului.

Venim in intampinarea dumneavoastra cu o modificare foarte importanta care sa va ajute sa obtineti mult mai usor bani de la Ministerul Turismului si anume prezentarea documentatiei doar la nivel de studiu de fezabilitate, fara a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finantare. In plus, Guvernul Romaniei a aprobat programul de finantare a investitiilor pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare, unde procentul de finantare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritatile publice locale care vor sa investeasca in infrastructura turistica balneara”, a declarat Bogdan Trif.

Atat modificarile aduse de Ministerul Turismului legislatiei privind finantarea proiectelor turistice, respectiv masterplanului de investitii in turism, cat si infiintarea programului de finantare pentru statiunile balneare sunt esentiale pentru dezvoltarea turismului de sanatate din Romania, avand in vedere ca in tara noastra se regaseste o treime din izvoarele naturale minerale din Europa, se mentioneaza in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *