Tristetea Parcului “Regina Maria”. Ambient Urban e in concediu?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Weekend dezolant in Baia Mare, natura trista cu copaci indoiti si strazi obturate de mormane murdare de zapada. O deplasare la Cavnic este exclusa din start, cata vreme a gasi un loc de parcare in zona schiabila este o adevarata aventura, cu toata “ocoseala” primarului buiac. A sta in casa e aiuritor in concertul de rotopercutoare, latratul javrelor si muzica data la maxim de manelistii mahmuri. Prin urmare, multi baimareni aleg o plimbare “per pedes” pe strazile cu trafic redus avand ca destinatie finala Parcul “Regina Maria”, locul unde poti alerga sau te preumbla departe de zgomotele obositoare ale orasului.

Duminica am urmat scenariul mentionat, alegand un traseu sinuos prin cartierul Sasar si zona Hollosi, mergand pe carosabil printre muntii de zapezi, trotuarele nefiind curatate de high life-ul local. Ajuns in parc, am ramas socat de starea deplorabila a zonei, un nou examen picat de o administratia locala, mai preocupata de conferinte de presa decat de confortul cetatenilor. Pista de alergare era partial curatata, ocupata de plimbaretii “analfabeti” cu aere burgheze, pentru care tablitele cu anunturi nu exista, aleile necuratate si alunecoase, bune de alimentat UPU cu clienti avand fracturi si bazinul dislocat, zona verde acoperita de zapada murdara si mormane de crengi si copaci rupti de omat. Dar mai ales un miros oribil generat de rahatul canin, fiind zeci de locuri fertilizate fortat de nesimtirea stapanilor cu patrupede diareice, imbracate cu tinute din colectia iarna 2018/2019.

Stimati edili ai urbei nemultumite, ninsoarea a disparut de ceva vreme, bulevardele le-ati raschetat pana le-ati spart si umplut de gropi, nu mai e picior de muncitor “deszapezitor” desi contractul curge pana in 28 februarie. Nu aveti pe cine trimite in parc, nu stiti ce sa faceti sau i-ati trimis deja la instruire electorala pe beneficiarii de venit minim garantat, in loc sa-i puneti la munca?

Imaginile sunt elocvente si nu necesita comentarii suplimentare. Doar munca si responsabilitate, nu sedinte peste sedinte si discursuri aiuritoare despre fata morgana!

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *