TRUDA, concert in Baia Mare. Publicului rock din Romania ii lipsesc banii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

trudaSeara de vineri rock in Baia Mare. De data aceasta singurii actori care au urcat pe scena  in 9 decembrie 2016 au fost clujenii de la Truda, o trupa care are deja o vechime de 10 ani in muzica rock romaneasca si care are un stil mai aparte de a-si face videoclipurile pieselor pe care le interpreteaza. Clujenii canta despre viata de zi cu zi a romanului, cu piese care arata o anumita atitudine vizavi de problemele din societatea romaneasca, cu piese care nu sunt pentru oricine de ascultat si inteles. La fel cum muzica rock nu este pentru oricine.

Am dreptul, Patriot, Te nasti, tusesti si mori, Popa, Niciodata nu pierd, Violu sau Moasca sunt doar cateva dintre piesele cu care s-au prezentat baietii in Baia Mare. Piese de pe primele albume, dar si de pe cele mai recente. Publicul baimarean a fost la inaltime, ca de fiecare data clubul Shadows Rock Bar fiind plin de iubitorii acestui gen muzical. Fotzey (voce) a recunoscut, pentru ziarmm.ro, ca trupa pregateste un nou single care ar urma sa apara undeva la inceputul anului viitor.

“Cred ca venim a cincea oara la Baia Mare, nu e o noutate pentru nimeni. Publicul baimarean ne cunoaste, am fost anul trecut, cam tot pe vremea asta. Pana este un club unde se poate canta ceea ce cantam noi, mergem in orasul respectiv. Multi ne intreaba de ce nu venim in orasul lor, dar daca nu este unde, nu avem cum. Intre duritate si adevar este o linie fina, adica niciuna. Adica multora le place sa fie mintiti frumos, in loc sa auda adevarul dur. Adevarul e doar de un singur fel si anume adevar.

Degeaba se simt jigniti ca nu venim in orasul lor, ca daca nu avem unde, nu venim. Publicului rock din Romania nu ii lipseste nimic, poate un pic de bani, ca sa se simta in largul lor. Truda face ce face de 10 ani, iar daca mai urmeaza inca 10 ani tot asa, nu cred ca rezistam fara injectii cu calciu, cu vitamine si toate cele. Nu ne e frica de moarte, ne e frica de a nu fi trait cat am fost in viata. Puteam sa amanam concertele, dar daca am promis ca cantam, cantam.

Se schimba line-upul de multe ori, pentru ca nu ai ce face. Si Rico a plecat din trupa dupa 8 ani, dincolo, ca sa castige un ban in afara. Nu ne-am suparat, l-am inteles. Nu se poate trai din muzica, sunt cateva trupe care fac un ban din treaba asta, dar nici atunci nu poti trai. Si Metallica e comercial, pentru ca se vinde, vinde milioane de albume. Tot ce se vinde e comercial”, a spus Fotzey.

Trupe comerciale, spune Fotzey, sunt Iris, Holograf, “dar si Voltaj, ma rog Voltajul nu are treaba cu rockul. Truda se vede peste cinci ani tot aici, nici nu ar vrea sa ma vad in alta parte. Sa existam, sa tinem nivelul acesta. Noi facem ceea ce ne face bine noua. Acum vrem sa facem o piesa, Cel mai important in viata mea sunt eu. Nu mama, nu nevasta, eu. Eu nu mai fac albume,e secolul single-urilor. Cea mai noua piesa de o luna, nu stiu cand va aparea , ianuarie, februarie, dar o scot cand imi cade mie bine”, a explicat vocalul de la Truda, Fotzey.

Ziarmm.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2