septembrie 28, 2021

Trump acuza ”Fake News” pentru suspendarea briefingurilor de la Casa Alba

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american, Donald Trump, a motivat marti suspendarea briefingului cotidian la Casa Alba invocand ceea ce considera a fi lipsa de onestitatea a majoritatii jurnalistilor fata de el, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Punctul de presa cotidian al purtatorului de cuvant al executivului, transmis la televiziune din celebra sala de presa din West Wing, este o traditie solid ancorata de mai multe decenii.

La inceputul presedintiei Trump, aceste briefinguri, tinute la acea data de Sean Spicer, inlocuit intre timp de Sarah Sanders, nu erau zilnice, dar frecvente. De mai multe luni, ele au devenit exceptia mai repede decat regula. Ultimul a avut loc pe 18 decembrie.

“Motivul pentru care Sarah Sanders nu mai urca pe podium este ca presa o trateaza in mod foarte nepoliticos si acoperirea evenimentelor este partinitoare, in special din partea anumitor membri ai presei”, a scris pe Twitter Donald Trump.

“I-am spus sa nu se mai deranjeze sa continue, mesajele trec orice s-ar intampla! Majoritatea media nu vor acoperi niciodata in mod cinstit, de unde termenul de Fake News!”, a adaugat presedintele american.

Chestionata constant pe aceasta tema, Casa Alba a subliniat ca Donald Trump raspunde frecvent el insusi la intrebarile jurnalistilor, in special din gradinile Casei Albe inainte de a se urca la bordul elicopterului prezidential Marine One.

Asociatia corespondentilor de presa la Casa Alba (WHCA) a criticat ferm mesajul prezidential, denuntand un “recul al transparentei” care “creeaza un precedent redutabil”.

“Daca exista alte mijloace pentru a obtine informatii, schimbul public si direct de pareri din sala de presa James A. Brady, la care tinem, contribuie sa aduca aminte ca, intr-o democratie demna de acest nume, nimeni nu este mai presus de intrebari”, a subliniat presedintele acesteia, Olivier Knox.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2