Trump avertizeaza Coreea de Nord impotriva oricarui act „iresponsabil”

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele SUA, Donald Trump, care tocmai a anulat summit-ul prevazut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat joi Coreea de Nord impotriva oricarui act ‘iresponsabil’, dand totodata asigurari ca va continua campania de ‘presiune maxima’ asupra acestei tari, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

‘Speram ca lucruri pozitive vor avea loc in privinta viitorului Coreei de Nord. Dar daca aceasta nu se intampla, suntem mai pregatiti ca niciodata sa raspundem’, a declarat presedintele american in fata presei. ‘Deocamdata, sanctiunile noastre foarte dure, de departe cele mai dure sanctiuni impuse vreodata, si o campanie de presiune maxima vor continua’ sa fie aplicate, a mai promis liderul de la Casa Alba.

Interventia sa survine dupa ce a anuntat mai devreme ca i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Coreei de Nord, prin care il instiinteaza ca a decis sa anuleze summitul lor prevazut pentru 12 iunie in Singapore, invocand ‘ostilitatea deschisa’ manifestata in ultimele declaratii ale regimului de la Phenian.

Miercuri, Trump afirmase ca abia saptamana viitoare se va sti daca summitul americano-nord-coreean va avea loc pe 12 iunie, asa cum fusese planificat. In aceeasi zi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a informat in scris comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentantilor de la Washington ca „un acord rau nu este o optiune” in relatiile cu Phenianul si ca SUA se vor retrage de la negocieri daca nu se discuta o intelegere corecta privind denuclearizare.

Regimul nord-coreean a amenintat miercurea trecuta ca va anula summitul daca Washingtonul isi mentine cerintele pe care le considera dezechilibrate. Daca Washingtonul ‘ne cere sa renuntam unilateral la arma nucleara, nu vom mai avea niciun interes pentru discutii si va trebui sa reconsideram daca sa acceptam viitorul summit intre Coreea de Nord si SUA’, a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agentia oficiala de presa nord-coreeana ACTC.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole