Trump considera ca liderul nord-coreean este “absolut serios” in intentiile de denuclearizare

PNL

Presedintele american Donald Trump a apreciat marti ca liderul nord-coreean Kim Jong-un este “serios” in ce priveste intentiile sale de denuclearizare, dar nu a exclus ca summitul istoric dintre cei doi lideri, prevazut pentru 12 iunie in Singapore, sa fie amanat, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Cred ca e serios. Cred ca e absolut foarte serios”, a declarat Trump, la primirea omologului sau sud-coreean Moon Jae-in, sosit marti in vizita la Washington.

El a adaugat ca insa ca exista sanse substantiale ca summitul sa nu mai poata avea loc in iunie, potrivit Reuters.

Dupa luni de semnale pozitive si de garantii de relaxare din partea Phenianului, tonul s-a schimbat saptamana trecuta, iar regimul nord-coreean a revenit la o retorica mai belicoasa.

Regimul nord-coreean a amenintat miercurea trecuta ca va anula summitul prevazut la 12 iunie cu Donald Trump in Singapore daca Washingtonul isi mentine cerintele pe care le considera dezechilibrate. Daca Washingtonul ‘ne cere sa renuntam unilateral la arma nucleara, nu vom mai avea niciun interes pentru discutii si va trebui sa reconsideram daca sa acceptam viitorul summit intre Coreea de Nord si SUA’, a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agentia oficiala de presa KCNA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1