Trump crede ca firmele ar trebui sa-si publice rezultatele de doua ori pe an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri ca a cerut Autoritatii de supraveghere a pietelor financiare americane Securities and Exchange Commission (SEC) sa examineze impactul pe care l-ar avea posibilitatea ca firmele sa-si publice rezultatele odata la sase luni in loc de odata pe trimestru, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

„Aceasta ar permite o mai mare flexibilitate si ar economisi bani”, a scris presedintele american intr-un mesaj publicat pe Twitter.

In prezent, companiile americane cotate la bursa isi publica trimestrial, sau de patru ori pe an, rezultatele.

Donald Trump a explicat ca a cerut SEC sa analizeze o astfel de modificare dupa ce a discutat cu mai multi sefi de companii. Liderul de la Casa Alba a precizat ca unii dintre directori, fara a preciza care anume, i-au sugerat ca aceasta modificare ar putea fi un mijloc pentru a stimula afacerile. Trump s-a intalnit recent cu mai multi sefi ai unor mari companii la clubul sau privat de golf de la Bedminster, New Jersey, inclusiv sefii de la Apple, Fiat Automobiles Chrysler, Boeing, FedEx si Honeywell International.

Fiind o agentie independenta, SEC nu poate fi fortata de presedinte sa implementeze o anumita modificare. Astfel de decizii trebuie sa fie adoptata prin vot de conducerea SEC, care este numita politic.

Administratia Trump a spus in repetate randuri ca ar dori sa reduca birocratia pe care o considera vinovata pentru scaderea cu 50% a listarilor de companii in ultimele doua decenii, inclusiv prin reducerea unor reglementari referitoare la informatiile care trebuie dezvaluite de companiile listate sau firmele care doresc sa fie introduse pe bursa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2