Trump l-a invitat pe liderul nord-coreean in SUA si anunta reluarea negocierilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Donald Trump a declarat ca l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un sa viziteze Statele Unite, la scurt timp dupa ce a mers alaturi de acesta pe teritoriul Coreii de Nord, o premiera pentru un presedinte american, relateaza duminica AFP si Reuters, informeaza AGERPRES.

“Se va intampla intr-o zi sau alta”, a afirmat presedintele Trump la incheierea unei intrevederi istorice in Zona demilitarizata dintre cele doua Corei. Adresandu-se presei dupa plecarea liderului nord-coreean, Trump a anuntat ca negociatori din SUA si Coreea de Nord vor relua discutiile in doua sau trei saptamani cu privire la programul nuclear nord-coreean.

Liderul de la Casa Alba Casei Albe a trecut granita care marcheaza separarea celor doua Corei, in satul Panmunjom, unde a fost semnat armistitiul din 1953. Insotit de liderul de la Phenian, miliardarul american a facut cativa pasi pe teritoriul nord-coreean.

“Este o zi minunata pentru lume”, a spus Trump. “Aceasta inseamna ca vrem sa punem capat unui trecut nefericit si ca incercam sa cream un nou viitor”, a declarat liderul de la Casa Alba. Cei doi lideri si-au strans mana.

La randul sau, Kim Jong Un a declarat ca este convins ca se pot “depasi obstacolele” datorita legaturilor sale “minunate” cu presedintele Trump. “Faptul ca cele doua tari, in pofida unei indelungate relatii de ostilitate au putut sa-si stranga mana in locul care simbolizeaza separarea…demonstreaza ca prezentul este mai bun decat trecutul”, a mentionat liderul nord-coreean.

Presedintele SUA Donald Trump a sosit duminica in Zona Demilitarizata (DMZ) dintre cele doua Corei pentru o intalnire istorica asteptata cu numarul unu nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a acceptat in ultimul moment o invitatie a presedintelui SUA de a se intalni in DMZ, in momentul in care apropierea dintre cele doua tari da semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *