Trump spune ca sanctiunile impotriva Phenianului raman in vigoare, dupa summitul cu Kim de la Hanoi incheiat fara acord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Donald Trump a declarat joi, dupa summitul cu Kim Jong Un de la Hanoi incheiat brusc, ca liderul nord-coreean a fost dispus sa renunte la unele dintre centrele nucleare ale tarii sale, “dar nu la cele pe care le-am dorit noi”, relateaza DPA si AFP, informeaza AGERPRES.

“Din acest motiv, nu am putut renunta la toate sanctiunile”, a spus Trump, dupa summitul de doua zile cu Kim care s-a incheiat fara semnarea unui acord privind denuclearizarea Coreii de Nord.

“Am simtit amandoi ca nu era un lucru bun sa semnam ceva”, a mai declarat presedintele american intr-o conferinta de presa.

“Uneori trebuie sa vorbesti, iar acesta a fost un astfel de moment”, a adaugat el.

Trump a mai precizat ca sfarsitul summitului cu Kim a fost “extrem de amical”. “Ne intelegem bine. Exista o caldura intre noi si sper ca aceasta va ramane. Cred ca lucrurile vor merge”, a spus el.

Trump a subliniat de asemenea ca nu este necesar sa se adopte sanctiuni suplimentare impotriva Coreii de Nord.

“Nu trebuie sa vorbim de extinderea sanctiunilor (…) Exista multi oameni formidabili in Coreea de Nord care trebuie la randul lor sa traiasca”, a adaugat liderul de la Casa Alba.

Trump a explicat ca discutiile s-au blocat in privinta chestiunii sanctiunilor economice impuse Coreii de Nord din cauza programelor nuclear si de rachete balistice ale acesteia.

“Mi-ar fi placut sa mergem mai departe”, a spus el, dand totusi asigurari ca Phenianul nu isi va relua testele nucleare. Liderul nord-coreean “a declarat ca nu va mai testa rachete balistice sau orice ar avea o legatura cu chestiunea nucleara”, a dat asigurari Trump.

El a mai indicat ca nu s-a angajat la o noua intalnire cu Kim. Intrebat despre o eventuala a treia reuniune cu liderul nord-coreean dupa cele de la Singapore si Hanoi, Trump a dat un raspuns evaziv: “Vom vedea daca se va intampla asta”.

Cel de-al doilea summit dintre presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a incheiat brusc joi, la Hanoi, fara un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord.

“Cei doi lideri au discutat diverse mijloace de a avansa in privinta denuclearizarii si conceptelor de resort economic”, a precizat initial, intr-un comunicat, purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders.

“Nu s-a ajuns la niciun acord de aceasta data, dar echipele lor sunt nerabdatoare sa se intalneasca in viitor”, a adaugat ea, precizand de asemenea ca cei doi lideri au avut “intalniri foarte bune si constructive”.

Acest al doilea summit trebuia sa continue angajamentele asumate la reuniunea dintre Trump si Kim de la Singapore din iunie anul trecut. Cei doi lideri au scris atunci o pagina de istorie prin intalnirea lor, dar nu au facut decat sa semneze o declaratie comuna “privind denuclearizarea peninsulei”, de atunci cele doua parti avand pozitii divergente asupra sensului acestei formule.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2