Trump: SUA impun ”imediat” noi sanctiuni impotriva Iranului si cer NATO sa se implice mai mult

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Donald Trump sustine ca SUA vor impune “imediat” noi sanctiuni impotriva Iranului pana cand “isi va schimba comportamentul” si ca va cere NATO sa se implice “mult mai mult” in Orientul Mijlociu, relateaza agentiile internationale de presa, informeaza AGERPRES.

“Niciun american nu a fost ranit in atacurile de noaptea trecuta ale regimului iranian. Nu am suferit pierderi. Toti soldatii nostri sunt nevatamati si la bazele noastre militare s-au inregistrat pagube minime”, a declarat Trump la Casa Alba.

“Marile noastre forte americane sunt pregatite pentru orice. Iranul pare sa dea inapoi, ceea ce este un lucru bun pentru toate partile implicate si un lucru foarte bun pentru lume”, a adaugat presedintele SUA, care i-a avut alaturi de el pe vicepresedintele Mike Pence, secretarul apararii Mark Esper si secretarul de stat Mike Pompeo.

“Faptul ca avem aceasta armata si dotari minunate nu inseamna insa ca trebuie sa le si folosim. Nu vrem sa le folosim. Taria americana, atat militara cat si economica, este cel mai bun factor de disuasiune”, a completat Trump, intr-un discurs care pare sa indice dorinta sa de dezamorsare a crizei.

Trump s-a abtinut sa faca amenintari directe privind actiuni militare impotriva Iranului. El le-a cerut marilor puteri, inclusiv Rusiei si Chinei, sa renunte la acordul nuclear din 2015 cu Iranul si sa colaboreze pentru incheierea unei noi intelegeri.

“Trebuie sa lucram cu totii pentru a realiza un acord cu Iranul care face lumea un loc mai sigur si mai pasnic”, a spus el.

Pe de alta parte, a mai spus Trump, “drept raspuns la agresiunea iraniana, SUA vor impune imediat sanctiuni economice aditionale impotriva regimului iranian”, insa fara a preciza amanunte suplimentare despre acestea.

Cu acelasi prilej, Trump a afirmat ca va cere NATO sa se implice mai mult in regiune.

“Lumea civilizata trebuie sa dea un semnal clar si unit regimului iranian: campania voastra de teroare, crime si haos nu va mai fi tolerata. Nu i se va permite sa continue. Astazi voi cere NATO sa se implice mult mai mult in procesul din Orientul Mijlociu”, a spus presedintele american.

Totusi, intempestivul lider de la Casa Alba a incheiat cu un mesaj adresat poporului iranian si liderilor sai. “SUA sunt gata sa faca pace cu toti cei care o doresc”, a spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2