Trump sugereaza o posibila intalnire cu Putin ”intr-un viitor nu prea indepartat”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat marti ca i-a telefonat omologului sau rus Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria electorala si a sugerat ca cei doi lideri s-ar putea intalni in curand, “intr-un viitor nu prea indepartat”, relateaza agentiile Reuters si France Presse, informeaza AGERPRES.

In timpul unei intalniri la Casa Alba cu printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, Trump a declarat reporterilor ca el crede ca se va intalni cu Putin “intr-un viitor nu prea indepartat” pentru a discuta despre cursa inarmarilor dintre cele doua tari, precum si situatia din Ucraina, Siria si Coreea de Nord.

“Am avut o conversatie foarte buna”, a notat el. Referindu-se la cursa inarmarilor dintre Washington si Moscova, Trump a estimat ca aceasta “scapa de sub control”, dar a asigurat ca “noi ramanem de departe mult mai puternici decat orice tara din lume”, facand referire la Statele Unite.

Vladimir Putin a fost reales triumfator duminica pentru un al patrulea mandat, cu 76,7% din voturi. Spre deosebire de mesajele de la liderii tarilor aliate, precum China sau India, occidentalii au intarziat sa il felicite, intr-un context de tensiuni Est-Vest agravate de otravirea fostului spion rus Serghei Skripal in Anglia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *