Trump: “Tara noastra o duce foarte bine” pentru ca “in sfarsit punem America pe primul loc”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele american Donald Trump a declarat marti ca SUA o duc “foarte bine”, in pofida imposibilitatii de a estima cand va lua sfarsit inchiderea partiala a activitatii administratiilor federale, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

“Tara noastra o duce foarte bine. Ne securizam frontierele, facem noi Acorduri comerciale minunate si ne aducem soldatii inapoi acasa. Punem in sfarsit America pe primul loc”, a scris Trump pe Twitter, urandu-le “tuturor, inclusiv media care lanseaza stiri false”, un Craciun fericit.

Presedintele nu a putut prezice cand se va incheia inchiderea partiala a activitatii administratiilor federale, in conditiile in care a continuat sa insiste asupra finantarii zidului pe care vrea sa-l construiasca la frontiera cu Mexicul.

Trump a facut o serie de remarci contradictorii privind amploarea zidului pe care vrea sa-l construiasca si ramane neclar cand de mult este dispus la un compromis cu democratii din Senat, care refuza sa finanteze bariera, despre care sustin ca este o miscare politica si o risipa de bani.

Presedintele a solicitat initial 5 miliarde de dolari, dar toate semnele indica ca el vorbeste acum despre o suma mai mica.

“Nu se va incheia blocajul atata timp cat nu vom avea un zid, un gard sau oricum vor sa-i zica”, a spus el despre inchiderea partiala a agentiilor guvernului federal, aflata in a patra zi. “Este o bariera impotriva celor care vin in valuri in tara noastra”, a spus Trump.

El a anuntat, de asemenea, si noi contracte pentru constructia zidului, desi detaliile sunt neclare.

In acelasi timp, el a continuat sa critice marti Rezerva Federala Americana (FED).

“Cresc ratele dobanzilor prea repede, asta este opinia mea”, a declarat Trump in Biroul Oval.

Propriul sau ministru de finante, Steven Mnuchin, a trebuit sa intervina in weekend si sa dea asigurari ca presedintele nu intentioneaza sa-l concedieze pe presedintele FED, Jerome Powell. Banca centrala americana este gandita ca o institutie independenta, noteaza dpa.

Trump si-a exprimat marti increderea in Mnuchin, afirmand ca este “un tip foarte talentat”.

Mnuchin pare sa fi agitat si mai mult pietele financiare, intalnindu-se in weekend cu sefii bancilor.

Mnuchin a avut discutii cu CEO-ul J.P. Morgan Chase, Jamie Dimon, cu Brian Moynihan, de la Bank of America, cu David Solomon, de la Goldman Sachs, cu James Gorman, de la Morgan Stanley, cu Tim Sloan (Wells Fargo) si Michael Corbat (Citigroup).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *