TSD Maramures, mesaj de sustinere pentru Dragnea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cosmin butuza psd baia mareDecizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul Dragnea are nu doar consecinte juridice, ci si politice si electorale. Noi, ca tineri politicieni social-democrati, trebuie sa nu ratam in niciun fel ocazia de a vorbi mai puternic si mai hotarat despre angajamentul nostru pentru democratie si pentru respectarea vointei romanilor.

Referendumul din iulie 2012 pentru demitarea Presedintelui Basescu a fost un gest corect si necesar initiat de PSD, ca parte a Uniunii Social-Liberale. Votul covarsitor impotriva lui Traian Basescu (87,52%) si participarea la vot (8,45 milioane de romani au venit la urne) au demonstrat ca actiunea noastra politica a fost perefect sincronizata cu dorinta unei tari intregi de a marca despartirea de un regim ticalos si ilegitim.

Verdictul romanilor este si un verdict fata de campania de suspendare coordonata de Liviu Dragnea. Iar acest verdict, in opinia mea ca tanar politician, spune mai mult decat decizia de vineri, nedefinitiva, seaca si de neinteles a instantei. Liviu Dragnea, ca om care a condus si castigat multe campanii electorale, s-a comportat asa cum se comporta fiecare politician responsabil: i-a ascultat pe oameni, a stiut ca ei au dreptate si a transformat vointa lor in actiune politica.

A-l condamna, insa, pe Liviu Dragnea, pentru momentul referendumului din 2012 are efecte democratice si electorale extrem de negative. Noi, social-democratii, am fost cu totii de acord cu decizia si am fost pe strazi in acea luna, indemnand oamenii sa iasa la vot. Noi, social-democratii, am fost cu totii solidari cu cei care au avut de patimit de pe urma manifestarii crezurilor lor politice.

Astazi, intr-un moment politic dificil, noi, social-democratii, trebuie sa fim cu totii solidari cu Liviu Dragnea si sa ne asumam public faptul ca responsabilitatea pentru referendumul din 2012 este a PSD, nu a lui Liviu Dragnea. Trebuie sa spunem ca suntem alaturi de Presedintele nostru Executiv si ca nu regretam in niciun fel gestul politic de acum aproape trei ani.

Am ajuns in momentul in care fiecare politician, fie el tanar sau senior, trebuie sa-si puna un semn de intrebare cu privire la decizia instantei si sa se intrebe daca, in campaniile electorale, a procedat la fel ca domnul Dragnea sau nu. Daca domnul Dragnea a gresit, atunci exista o problema legislativa pe care o avem de urgenta de rezolvat: orice lege care permite ca un om sa fie condamnat pentru ca se comporta ca un politician normal si indeamna oamenii la vot este nu doar anti-democratica, dar si gresita, sfidand vointa cetatenilor.
Apelul meu in acest moment este pentru doua lucruri: solidaritate cu Presedintele nostru Executiv, care trebuie sa ramana la varful PSD, si o analiza lucida si o modificare a legislatiei, pentru a elimina posibilitatea ca un om sa fie condamnat pentru ca lupta pentru democratie si pentru participarea cetatenilor la vot.

Cosmin Butuza, Presedintele Tineretului Social Democrat Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

8 Comments

 1. freeromania@yahoo.com

  “angajamentul nostru pentru democratie”
  asta nu inseamna in primul rand respectarea deciziilor judecatoresti?

  Reply
 2. Nero Ion

  Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: sorincaziuc@gmail.com
  Vezi mai multe pe link-ul https://www.youtube.com/watch?v=mlOmDh6Wzb4

  Reply
 3. Vasile

  Bai f…, voi aveti obligatie de partid sa iesiti cu mesaje de sustinere pentru un infractor? In orice tara normala, un politician condamnat politic e mort. La noi e erou. Sunteti toti niste c…. Sau i…, ca putem intelege solidaritatea de breasla.

  Reply
 4. Vasile

  Butuza ziceai ca te cheama? Foarte bine, d-le Cosmin Butuza, ciocoi new wave. Nu vei avea votul meu niciodata. NEVER – EVER!

  Reply
 5. Voda

  Grup infractional organizat – asta este PSD in situatia de fata.
  Penibilor – infractorilor – nemernicilor !!!

  Reply
 6. Kovacs Stefan

  Bai Butuza!Si tu l-ai minca intr-o lingura de kkt daca ai avea cojones,dar linsul da,,bine"spre ascensiunea in partidu' asta de nenoroceste Romania:Liviu Dragnea impreuna cu tot PSD-ul dau un spectacol tot mai penibil. Acum asistam la corul bocitoarelor pesediste care nu vor nicicum sa-l lase pe Dragnea sa plece din lumea politicii inalte. Asa ca Dragnea se hotaraste sa ne mai bantuie putin.
  De trei zile, e jale nationala. Pesedistii isi smulg hainele de pe ei, nu care cumva Liviu Dragnea sa-i paraseasca. „Suntem mai uniti ca niciodata, alaturi de Liviu Dragnea”, suna un vaiet de la Alba. „Il sustinem in continuare pe domnul Liviu Dragnea in functia de presedinte executiv al partidului, cu el suntem mai puternici, mai compacti, avem nevoie de experienta dansului si pe mai departe”, se aude de la Maramures. Pana si Gabriela Firea sare cu gura dintre pampersii proaspatului nascut: „Liviu Dragnea trebuie sa isi continue munca de presedinte executiv al PSD”.
  Dragnea insusi nu are cum sa sufere mai putin, nu se cade, asa ca face o marturisire de plang pana si icoanele cu Iliescu din sediile PSD: „Simt o mare nedreptate si doua regrete uriase, dintre care unul este ca fratele meu a murit din cauza acestui dosar, iar familia mea este aproape distrusa”.
  Drama e completa, acum ca avem si morti pe altarul luptei antibasiste. Nimeni nu-si mai aminteste insa ca apelul la mortii din familie pentru a obtine beneficii politice nu este o noutate pentru Liviu Dragnea. „Dragnea, cand era in PD, a venit la mine si mi-a zis, plangand: ‘Tata, cand a murit, mi-a zis sa vin langa dumneavoastra’”, povestea Traian Basescu una dintre tacticile lui Dragnea de a face cariera. Iata ca o pune iar in aplicare, tot cu succes.
  Pentru a evita o noua tragedie in familia lui Dragnea, pesedistii au decis sa il tina cu forta in functia de presedinte executiv. „Demnitatea este mai importanta pentru mine decat orice functie”, cu vorbele astea a intrat Dragnea in sedinta conducerii PSD de luni, sustinand ca este decis sa demisioneze, pentru ca la final sa iasa mai putin demn, spunand ca se mai gandeste. „Normal ca ma gandesc, pentru ca sunt un om ca si voi, care gandeste”, le-a spus jurnalistilor.
  Prin urmare, condamnatul Dragnea va ramane aproape sigur la sefia PSD, un nou motiv de mandrie pentru noi, ca tara, sa avem un penal in fruntea partidului de guvernamant. Dar cel putin nu se va abate iar napasta asupra nevinovatilor din familia sa.
  sursa: aktual24.ro

  Reply
 7. Zoltan Kiss

  A renascut UTC din Maramures? Altfel nu im-i explic iesirea in public al acestor Utecisti viitori politicieni corupti din cadrul fostului PCR rebotezat in PSD! Credeam ca sloganurile de sustinere vor fii date uitarii o-data cu intrarea in UE! M-am inselat amarnic vazand manifestul prin care este sustinut un infractor condamnat de justitie in temeiul legii si al codului penal! Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 8. Zoltan

  Sant naucit de renasterea UTC Maramuresean! Acesti viitori candidati in plitica continua vechea mentatilate comunista al PCR rebotezat in PSD care,sustine in mod public un infractor condamnat de justitia Romana cu probe in temeiul codului penal actual!Incet si sigur continuand ascensiunea PSD-lui se va sterge cu burtele la tot ce a fost realizat in ultimii 25 ani!Rusine noilor pui de comunisti!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1