TSD va solicita conducerii centrale un loc eligibil pe lista consilierilor locali sau judeteni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cosmin butuza psd baia mareIn intervalul 12 – 14 iunie, la Timisoara s-a desfasurat Comitetul Executiv National al Tineretului Social Democrat. Liderii TSD din toata tara s-au reunit in oraşul de pe Bega, unde au luat o serie de hotarari prin care vor incerca sa vina in sprijinul celor din generatia tanara. In sedinta au fost dezbatute mai multe subiecte care vor duce la un val de dezbateri in teritoriu. Un proiect considerat de impact a fost cel propus de presedintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, cu privire la accesul gratuit la Internet pentru tineri. TSD-istii considera inacceptabil ca, in era comunicatiilor, cand informatia trebuie sa fie accesibila tuturor, dreptul la informare sa nu fie asigurat. Astfel ei vor incepe discutiile despre modul in care acest proiect poate fi legiferat si implementat.

”Consider ca putem ajuta tinerii sa fie mai bine informati si sa existe o minima egalitate intre toti, cel putin in ceea ce priveste accesul la informatie. Acest proiect, dupa ce va fi aprobat, va asigura tuturor accesul gratuit la Internet” a declarat Mihai Sturzu, presedinte TSD.

In sedinta a fost luata si o decizie politica, TSD urmand sa solicite conducerii partidului minimum un loc eligibil pe liste, in fiercare localitate din tara, pentru un tanar social-democrat, fie ca e vorba de consilieri locali sau judeteni. Un alt subiect dezbatut in cadrul Comitetului Executiv National a fost cel al administratiei publice. Pornind de la ideea intineririi acestui sistem, TSD propune un program de mentorat. Acest program presupune ca ultimul an de munca al celui care se pensioneaza sa coincida cu primul an de activitate al unui tanar care ar urma sa preia functia vacantata prin pensionare. In final, tinerii social-democrati au stabilit ca in luna octombrie a acestui an sa aiba loc Congresul TSD, pana atunci urmand sa se ia in discutie şi alte teme prioritate pentru tineri, acestea fiind dezbatute in mai multe grupuri de lucru.

La Comitetul Executiv National al TSD, delegatia din Maramures a fost cea mai numeroasa, fiind compusa din opt reprezentanti: liderul judetean al TSD, Cosmin Butuza, Ileana Pop – presedinte executiv al TSD Maramures, Stelian Nasui – vicepresedinte TSD Maramures, precum si cinci membri ai Organizatiei TSD Baia Mare, respectiv Flaviu Balan, Ciprian Bogdan, Florin Bratu, Florin Podina si Ciprian Codreanu. Cosmin Butuza, presedintele TSD Maramures a declarat ca este de datoria reprezentantilor tinerilor social-democrati sa faciliteze accesul noii generatii in administratia locala si judeteana, el fiind unul dintre cei care isi desfasoara activitatea in acest domeniu. ”In urma dezbaterilor pe proiecte am luat decizia de a ma inscrie in echipa de lucru a carei tema centrala a privit varianta de a duce la intinerirea administratiilor publice. Activand in administratia publica cunosc problemele existente in acest domeniu si am considerat ca pot veni cu idei benefice in conceperea acestui proiect vital pentru toti tinerii. Totodata, consider ca in administratia publica ar trebui sa fie promovati cat mai multi tineri, oameni capabili si competenti, care sa isi doreasca cu adevarat sa se implice in viata cetatii”.

 

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. marcu marc

    cine ai permite a… ala sa scrie asemenea articole? 🙂 cum il scapa prietena-sa din casa e t…! ala da exemplu pentru tineri. Dar ce ma mira, e PSD. Aia care nu ajung la ciolan se multumesc si cu spirtul sanitar!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2