Tudor (ANAF): Persoanele fizice vor avea un formular unic; in formula actuala va fi o surpriza placuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Persoanele fizice vor avea un singur formular de completat si speram ca acesta sa fie inteligent, iar in formula actuala va fi o surpriza placuta, a declarat, marti, vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Daniel Tudor, intr-o conferinta organizata de PwC Romania, informeaza AGERPRES.

„In legatura cu noua propunere care va fi facuta pe formularul unic pentru persoanele fizice: incercam sa il cream intr-o maniera facila pentru contribuabili. Speram sa fie un formular inteligent. Nu stiu daca vom reusi tehnic sa avem o aplicatie asa cum ne-o dorim. In formula actuala va fi o surpriza placuta si pentru noi si pentru contribuabili”, a spus Tudor.

Potrivit acestuia, Fiscul isi doreste sa fie partener in relatia cu contribuabilii.

„Ne dorim sa fim parteneri. Va fi un singur formular destinat persoanelor fizice pentru a fi mai facil. Este o propunere pe care am inaintat-o colegilor de la minister. Noi speram sa reusim”, a explicat oficialul ANAF.

La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Oana Iacob a dat asigurari, in aceeasi conferinta, ca autoritatile vor prezenta un proiect privind Declaratia 600 pana pe 15 aprilie, in acest moment avandu-se in vedere simplificarea sistemului de declarare si plata.

„Se afla in lucru un mecanism care are in vedere o simplificare a sistemului de declarare si plata a contributiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice. Dupa finalizarea mecanismului, se va iesi cu noul proiect pentru a face obiectul dezbaterii publice. Dezbaterea publica va fi initiata dupa definitivarea coordonatelor. Suntem in discutii cu ANAF, CNAS si, dupa finalizarea acestor dezbateri, vom discuta si cu categoriile de persoane fizice. Pana pe 15 aprilie se va finaliza”, a spus Iacob.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2