Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar, informeaza AGERPRES.

El a prezentat raportul privind activitatea manageriala a procurorului-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„In temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificarile, completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, domnul Augustin Lazar”, a anuntat Toader, la Ministerul Justitiei.

El a adaugat ca raportul de evaluare, insotit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara catre Sectia pentru procurori a CSM in vederea studierii, analizarii si elaborarii avizului consultativ, precum si presedintelui Romaniei pentru a decide potrivit competentelor legale ce ii revin.

Ministrul Justitiei a afirmat ca faptele enumerate in raport sunt „de netolerat” intr-un stat de drept, iar activitatea manageriala a lui Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale.

„Consideram ca actele si faptele enumerate in prezentul raport, de netolerat intr-un stat de drept, demonstreaza ca activitatea manageriala a domnului Augustin Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale. In aceste conditii, nu se mai poate sustine ocuparea in continuare si exercitarea de catre domnia sa a functiei de conducere din cadrul Ministerului Public. Toate elementele prezentate sustin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice ale procurorului general, care, prin managementul realizat, a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul sau constitutional”, a sustinut Tudorel Toader.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2