Tudorel Toader: Speram ca luni sa sesizam CCR in cazul refuzului presedintelui de a o revoca pe Kovesi

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri ca premierul Viorica Dancila este de acord cu sesizarea la Curtea Constitutionala referitoare la refuzul presedintelui de a revoca pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi, urmand ca luni acest demers sa fie facut, informeaza AGERPRES.

„Am vorbit cu doamna premier chiar ieri. I-am prezentat (…) principalele elemente pe care le poate prinde in sesizarea CCR. A ramas ca zilele acestea finalizez sesizarea ca sa valorific si documentul politic de la presedinte. Luni ma voi intalni cu doamna premier. Sigur ca ne vedem azi la Guvern. Luni este si vizita ministrul Justitiei din Croatia, dar voi gasi un moment in care ma voi intalni cu doamna premier. Ii voi prezenta sesizarea in amanunt, sper ca dansa sa fie de acord sa si-o insuseasca si tot luni sesizam CCR”, a spus ministrul.

El a afirmat ca draftul sesizarii este facut, dar trebuie sa fie completat si cu argumentele pe care le-a adus presedintele in documentul de respingere a solicitarii de revocare.

„(…) Noi am spus ca vom ataca la Curte, asta vom face. Curtea va decide si vom proceda ca atare”, a mai spus Toader.

Intrebat daca premierul Viorica Dancila este de acord cu sesizarea, Tudorel Toader a raspuns: „Da. Nu a vazut forma finala, dar din ce i-am prezentat pana acum ieri mi-a spus ca este de acord”.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca va fi sesizata Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului sef al DNA.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole