Tudose a cerut realizarea de simulari in privinta unor masuri fiscale care ar putea fi introduse 

PNL

Premierul Mihai Tudose a cerut realizarea unor “simulari” in privinta eventualelor masuri fiscale care ar putea fi introduse, inclusiv in privinta impozitului pe cifra de afaceri, a taxei pe solidaritate si a celei privind produsele care pot afecta sanatatea, au declarat luni, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform acestora, seful Executivului considera ca este nevoie de “disciplina financiara”, fapt pentru care ar urma sa fie implementate mai multe masuri fiscale, dupa ce vor fi finalizate “simularile” care au fost deja demarate. Premierul isi doreste ca simularile sa fie finalizate “mai repede” de aceasta toamna, au precizat aceleasi surse.

Una dintre masurile fiscale avute in vedere este o eventuala introducere a unui impozit pe cifra de afaceri. In acest caz ar putea fi vorba despre o taxare “pe tot ce inseamna cifra de afaceri cu niste praguri sau pe anumite tipuri de activitati”, au spus sursele citate.

Si in cazul introducerii unei eventuale taxe de solidaritate se fac diverse simulari. Potrivit surselor amintite, nu exista riscul unei ruperi a aliantei PSD-ALDE din cauza acestei taxe. “Ca sa iasa guvernarea trebuie sa facem ceva in tara pentru aceasta disciplina financiara”, au mai spus sursele.

In ceea ce priveste taxarea produselor nesanatoase nu sunt excluse taxe mai mari pe bautura si tigari, nefiind insa vorba si despre introducerea unei “taxe pe zahar”. Simulari sunt realizate si in ceea ce priveste modalitatea de calcul a pensiilor, in conditiile in care, sustin sursele amintite, seful Executivului ar considera ca “nu este normal” sa iesi la pensie cu “120% din salariu”.

In ceea ce priveste o eventuala amnistie fiscala pentru cresterea veniturilor la buget, seful Guvernului a cerut Ministerului Finantelor si ANAF “sa creioneze toate variantele posibile pentru a intra intr-un gen de normalitate”. Daca Ministerul Finantelor si ANAF “vor argumenta” necesitatea unei amnistii fiscale, atunci Tudose o va aduce in dezbatere publica, au mai spus sursele citate.

Chiar si daca vor fi aplicate aceste masuri pentru “disciplina fiscala”, deficitul va ramane la “sub 3% cu orice pret”.

Un alt proiect important al Guvernului Tudose este Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI). In acest caz, Guvernul a stabilit, vineri, ca Ministerul Finantelor este institutia prin care statul isi va exercita autoritatea in FSDI, avand in vedere ca fondul este “un instrument financiar”, au precizat sursele.

Pe de alta parte, potrivit acestora, prima rectificare bugetara din 2017 ar urma sa fie realizata in aceasta luna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1