Tudose: Constitutia a trecut testul timpului, dovedindu-se un act cu norme si principii moderne

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa 26 de ani de la adoptare, Constitutia a trecut testul timpului, dovedindu-se un act cu norme si principii moderne, care a deschis drumul Romaniei catre statul de drept si economia de piata, considera premierul Mihai Tudose, informeaza AGERPRES.

“Adoptarea Constitutiei Romaniei in urma cu 26 de ani, la scurt timp dupa caderea comunismului, marcheaza un moment deosebit de important in procesul de modernizare a statului roman, un moment in care tara noastra a facut cunoscuta directia ferma pe care a ales-o catre un stat democratic, independent, in care drepturile si libertatile cetatenilor reprezinta valori supreme.

Baze ale democratiei, precum separatia puterilor in stat, pluralismul politic sau respectarea drepturilor cetatenilor, au fost clar stabilite prin adoptarea acestei Constitutii. Dupa atatia ani, putem declara cu convingere ca actul nostru fundamental a trecut testul timpului, dovedindu-se un act cu norme si principii moderne si a deschis drumul Romaniei catre statul de drept si economia de piata, facilitand, totodata, aderarea la principiile europene si euroatlantice. Drumul nu a fost usor si nici nu este incheiat, iar Curtea Constitutionala isi indeplineste cu succes misiunea”, se arata in mesajul premierului adresat cu ocazia Zilei Constitutiei Romaniei la un eveniment organizat de CCR.

Tudose a adaugat ca Legea fundamentala reprezinta “mai mult decat un corp de legi” care trebuie respectate, ea fiind “oglinda societatii, un set de valori comune pe care oamenii le respecta si le promoveaza”.

“Respectarea valorilor Constitutiei este esentiala pentru buna functionare si dezvoltare a statului roman. Incurajez toate institutiile ce vegheaza la respectarea acestor valori sa se ridice la nivelul la care au fost investite si sa puna mai presus de orice drepturile si libertatile cetatenilor Romaniei”, mai spune premierul.

Mesajul premierului a fost transmis la evenimentul de la Palatul Parlamentului de ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2