Tudose: Guvernul pastreaza ca prioritati Educatia, Sanatatea si Infrastructura

PNL

Guvernul pastreaza ca prioritati Sanatatea, Educatia si Infrastructura, a declarat premierul Mihai Tudose, marti, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finantare pentru modernizarea si reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Sfanta Maria” Iasi, informeaza AGERPRES.

Contractul — reprezentand o investitie de aproximativ 121 milioane lei, din care 88 milioane lei fonduri nerambursabile — a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, si de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, la eveniment fiind prezent si ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

“Un moment care cred ca va ramane ca reper in ceea ce inseamna guvernarea, inceputul guvernarii PSD, un moment de reper pentru viata medicala a Iasiului si a Moldovei, vorbim de o investitie de peste 121 de milioane de lei numai in reabilitarea unui spital, care are cativa anisori mai multi (…), la standarde moderne, la care se va adauga etapa a II-a, dotarile medicale. El are 600 de paturi acum si va deservi peste 600 de copii, deci o investitie intr-un spital de pediatrie. Nu facem altceva decat sa ramanem consecventi in ceea ce am promis la inceputul guvernarii, ca prioritatile noastre le reprezinta Educatia, Sanatatea si Infrastructura”, a afirmat Mihai Tudose.

Premierul a adaugat ca urmatoarele investitii majore in infrastructura medicala vor fi spitalele regionale, dintre care unul tot la Iasi.

Totodata, Tudose a anuntat ca saptamana viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutiera intr-o alta regiune a tarii.

La randul sau, Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a declarat ca Iasi este “unul dintre cele mai bune judete in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene”.

“Doar pentru perioada 2014-2020 vorbim de proiecte de aproximativ un miliard de euro, fie ca sunt la Consiliul Judetean, fie la nivelul Primariei, fie la Compania de apa. Este un obiectiv ambitios, le doresc mult succes, atat domnului presedinte al Consiliului Judetean in implementarea acestui proiect”, a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, a spus, la randul sau, ca proiectul parafat cu Guvernul reprezinta un obiectiv important, respectiv “cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, care deserveste sase judete si in care, anual, 50 de mii de copii isi gasesc alinarea”.

“Spitalul ‘Sfanta Maria’ este singura unitate medicala multidisciplinara care asigura servicii unice pentru segmentul de varsta 0-18 ani din intreaga Moldova si reuneste aproape toate specializarile medicale. Proiectul pe care l-am semnat astazi este cel mai mare dintre toate proiectele depuse pe Axa 3 in Regiunea Nord-Est si primul din tara, avand o valoare totala de 27 de milioane de euro. Consiliul Judetean Iasi a atras prin aceasta investitie 40% din totalul fondurilor alocate la nivelul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est pe Axa 3”, a afirmat Popa.

Referindu-se la spitalul care urmeaza sa fie modernizat, seful CJ Iasi a mentionat ca acesta a fost dat in folosinta in 1970 si “nu a fost reabilitat, pana acum, niciodata”, iar conditiile de tratament si cazare sunt la “un nivel scazut in cele mai multe clinici”.

Popa a mentionat ca prin intermediul PNDL 2 la nivelul judetului Iasi s-a reusit modernizarea a 44 de dispensare satesti si comunale, iar de anul viitor in municipiul Iasi va incepe constructia unuia dintre cele trei spitale regionale ale tarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2