Tudose: Nu s-a renuntat la transferul platii contributiilor la angajat; solutia o vom gasi impreuna cu sindicatele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, ca nu a renuntat la transferul platii contributiilor de la angajator la angajat si ca in aceasta privinta se cauta o solutie alaturi de sindicate, astfel incat toata lumea sa fie de acord, informeaza AGERPRES.

„Nu, a spus-o si domnul presedinte Hossu foarte clar. Si o repet si eu sper, la fel de clar. Nu s-a luat decizia renuntarii la acest transfer. Gasim o solutie de compensare sau de implementare a Legii salarizarii, daca se poate sa nu mai facem acest transfer sa vedem cum compensam, acolo va fi solutia aleasa. Dar, de vineri, asa cum v-a spus domnul presedinte, avem un grup de lucru, trebuie sa vorbim cu toate confederatiile sindicale, sa fie toata lumea de acord”, a declarat Mihai Tudose in Piata Victoriei, alaturi de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

El a adaugat ca masura transferului de taxe sociale la angajat este parte dintr-un pachet legislativ, alaturi de Legea salarizarii si scaderea nivelului de impozitare.

„Era un pachet, Legea salarizarii, cu acest transfer de taxe, cu scaderea nivelului de impozitare, era un pachet. Acum a intrat, practic, in vigoare, o componenta a acestui pachet legislativ. In masura in care, si cu sprijinul confederatiilor, vom gasi o alta solutie, vom aplica acea solutie. Daca nu gasim o solutie, cautam o solutie ca si cei din sectorul privat sa nu sufere, sa le creasca si domniilor lor veniturile”, a afirmat Tudose.

Premierul a precizat ca a discutat cu Hossu si pe tema sporurilor acordate angajatilor din sistemul sanitar si ca, aici, lucrurile au cam luat-o razna.

„Si aici este o discutie pe care am avut-o cu reprezentantii Cartelului Alfa, cu domnul presedinte. Si domniile lor au recunoscut ca aici lucrurile au cam luat-o razna in domeniu. Sunt pozitii pe anumite state de plata la care curg intre 10 si 15 sporuri, unul dupa altul, de nu mai intelege nimeni nimic. Si aici va trebui reglementat sau dereglementat, unde este cazul”, a precizat premierul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole