Tudose: Romania este un stat modern, dar mai avem multe de facut pentru a atinge normalitatea

Romania este un stat modern si consolidat, dar mai sunt multe lucruri de facut pentru a fi atinsa normalitatea, a afirmat vineri premierul Mihai Tudose, precizand ca este nevoie de o strategie pe termen mediu si lung, informeaza AGERPRES.

“Duminica trecuta, la Focsani, a fost un eveniment extraordinar — Centenarul Bataliei de la Marasesti (…) In anul care a urmat Bataliei de la Marasesti, toate fortele politice (…) si-au dat mana si au facut Romania mare, (…) intr-un context international favorabil.

Dar si acum avem un context international favorabil, cu o pozitie geostrategica a Romaniei care poate fi folosita in bine (…) Am evoluat foarte mult, Romania este (…) un stat modern, consolidat, cu o economie care incepe sa functioneze chiar foarte bine, dar mai avem multe de facut, foarte multe de facut pentru a atinge acea normalitate”, a declarat Tudose, la Realitatea TV.

Potrivit lui Tudose, cea mai mare provocare in functia de sef al Guvernului este incercarea de a instaura normalitatea.

“A fi prim-ministru nu schimba cu nimic nici metabolismul (…), iti vin pantofii la fel de bine, costumul la fel de bine sau la fel de rau ca inainte. Nu se schimba nimic. Eu cred ca cea mai mare provocare in aceasta functie este sa ramai normal si sa incerci sa instaurezi normalitatea, fiindca este un lucru care eu am constatat ca ne lipseste (…) Asa am inceput si sa spunem noua viata de prim-ministru, facand cumva lumina asupra problemelor cotidiene, ca sunt de sanatate, vaccinuri, educatie, economie”, a spus Tudose.

Premierul a vorbit si despre necesitatea unei strategii pe termen mediu si lung.

“In ultimii ani, in epoca postdecembrista, singurul moment de uniune nationala pe un proiect a fost Declaratia de la Snagov, cand (…) s-a stabilit ca ne trebuie NATO si Uniunea Europeana si toate fortele politice merg in acea directie (…) Acum (…) avem o strategie — e programul de guvernare — vreo doi-trei ani. Este un bun inceput, dar nu este suficient. Fiindca asta e strategia partidului de guvernamant pe mandatul respectiv. Ar trebui ca pe baza acestei strategii sa avem o strategie pe termen mediu si, de ce nu, pe termen lung”, a mai afirmat Tudose.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. STEKO

  Normalitatea?
  “Peste 200 de români părăsesc țara în fiecare zi”. Cam 8 pe ora…
  O sa ramana, pe de o parte, filosofii, scriitorii si jurnalistii, fiindca astia nu prea au cum sa castige in alta parte, si, pe de alta parte, asistatii social si pensionarii, fiindca nici astia nu prea au cum sa castige in alta parte. Primii vor scrie pe gratis pentru ultimii, care nu-i vor citi deloc…
  A!Si primarii,si presedintii de cons jud si alti stabalai cu functii…

  Reply
  1. Alin

   La ce sa stea lumea,mai ales intr-un judet ca asta,cu niciun parc industrial,salarii la nivel de 1065 lei cu care o sa aiba amaratii o pensie de 650 de lei.Esti pus sa platesti impozit si pe o legatura de patrunjel pe cand redeventele pentru resursele exploatate de smecheri sunt aproape inexistente,sa nu mai zic ca multinationalele si bancile comerciale raporteaza profituri sub profitul babelor care vand legatura de patrunjel cu 1 leu.Unele banci sunt chiar in pierdere.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1