Tudose: Tendinta de consum arata mai degraba modernitate in cazul Romaniei si nu trebuie privita ca o problema

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Tendinta de consum arata mai degraba modernitate in cazul Romaniei si nu trebuie privita ca o problema, este de parere premierul Mihai Tudose, informeaza AGERPRES.

“Dupa ce Washington Post si AFP au raspandit tot felul de ‘false informatii’ privind cresterea economica a Romaniei, numind-o chiar ‘tigrul Europei’, Pierre Moscovici, comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, sustine, in Prognoza Economica Europeana pentru toamna lui 2017, ca tara noastra are a doua cea mai mare crestere economica din lume, dupa China.

Stam rau. Atat de rau incat am facut a doua rectificare pozitiva din acest an, in care am alocat mai multi bani pentru sanatate, educatie, protectie sociala, infrastructura si alte domenii prioritare ale guvernarii. Totul cu respectarea tintei de 2,96% deficit bugetar. Stam atat de rau incat INS arata ca productia industriala are o crestere record de 7.7% in primele noua luni ale anului”, a scris Tudose joi pe Facebook.

Potrivit sefului Executivului, cei care sustin ca aceasta crestere economica este bazata exclusiv pe consum prezinta “o falsa problema”.

“Acesta este adevarul care reiese din cifre, iar cei care sustin ca aceasta crestere este bazata exclusiv pe consum prezinta o falsa problema. De exemplu, Marea Britanie (84,1%), Polonia (76,5%) sau Croatia (77,9%,) sunt tari cu o pondere mai mare a consumului in PIB decat cea a Romaniei (75,9%). Tendinta de consum arata mai degraba modernitate in cazul Romaniei si nu trebuie privita ca o problema. Incercam astfel sa schimbam viziunea asupra acestei false probleme si sa atragem tot ceea ce poate aduce plusvaloare proiectului nostru de modernizare a Romaniei”, a mai scris Tudose.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1