Tudose: Trecerea contributiilor la angajat este o masura buna; toate lumea are de castigat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat este o masura fiscala buna, prin care toata lumea are de castigat, a declarat joi, la Deva, premierul Mihai Tudose, informeaza AGERPRES.

Potrivit acestuia, sindicatele care se opun acestei masuri pleaca de la premise gresite, primul-ministru afirmand ca problema a mai fost discutata marti in sedinta Consiliului Tripartit: Guvern, sindicate, patronate.

„O parte dintre sindicate a fost foarte vehementa impotriva acestor masuri, ajungand, cu o logica stramba, plecand de la o premisa gresita, pana la faptul ca inchidem tara si n-o sa mai munceasca nici albinele. Ma iertati, dar nu mai suportam lipsa de argumentatie. Ei emit axiome. Noi le spunem cifrele in fata, domniile lor spun ca nu este adevarat, au ei alte calcule”, a spus premierul Mihai Tudose.

Pe de alta parte, seful Guvernului a aratat ca la aceeasi sedinta reprezentantii oamenilor de afaceri au precizat ca nu vor scadea salariile angajatilor, mentionand ca schimbarile preconizate le usureaza munca.

„Reprezentantii patronatelor au spus ca nu vor scadea lefurile, ca sunt de acord cu aceste schimbari, le usureaza si lor munca, vor putea sa plateasca mai bine niste angajati, fara sa suporte ei mai mult. Incercam sa vedem ce este in spatele acestei incapatanari de a recunoaste realitatea, ca de fapt nu sufera nimeni si e o masura buna prin care toata lumea are de castigat”, a mentionat Mihai Tudose.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Mihai Tudose s-au aflat joi intr-o vizita in judetul Hunedoara, prilej cu care cei doi s-au intalnit cu angajatii si sindicatele de la termocentrala Mintia si cu oamenii de afaceri membri ai Camerei de Comert si Industrie Hunedoara.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole