Tudose: Voi urmari personal tot acest efort de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene

Prim-ministrul Mihai Tudose spune ca va urmari personal efortul de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene, precizand ca acesti bani sunt necesari pentru a sustine cresterea economica.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES, premierul Tudose a avut, miercuri, o intalnire de lucru cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, si cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, dupa intrevederile avute, la Bruxelles, cu mai multi oficiali europeni.

Seful Executivului a cerut celor doi ministri sa pregateasca, cu prioritate, pana la 20 septembrie, simplificarea tuturor procedurilor necesare pentru absorbtia fondurilor europene.

“Voi urmari personal tot acest efort de imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene. Avem nevoie de acesti bani pentru a sustine cresterea economica. Ministrii au tot sprijinul meu pentru a debloca sau accelera lucrurile, astfel incat sa recuperam intarzierile”, a declarat Tudose.

De asemenea, seful Guvernului a cerut ministrilor Shhaideh si Plumb sa se asigure ca procedurile necesare pentru inceperea constructiei celor trei spitale regionale pot fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, astfel incat lucrarile sa inceapa de anul viitor, conform celor discutate si marti la Bruxelles, se mai arata in comunicat.

Marti, premierul Mihai Tudose a afirmat, la Bruxelles, vorbind despre fondurile europene, ca in aceasta saptamana s-a reusit deblocarea a 600 de milioane de euro.

“O veste buna este ca (…) s-a reusit ca, saptamana aceasta, sa se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autoritati de management, care incep sa fie validate. E un prim semn bun. (…) De la 1 ianuarie, incercam sa descalcim si sa implementam aceste lucruri dupa guvernarea din 2016, care a avut absorbtie (…) zero si n-am gasit nicio autoritate de management in functiune”, a declarat Tudose.

El a facut referire si la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizeaza construirea a trei spitale regionale.

“Asteptam proiectul de la Banca Europeana de Investitii pana in septembrie. (…) Angajamentul nostru este ca din septembrie pana la terminarea anului sa terminam si noi procedurile de achizitie publica, pentru ca, de la anul, sa inceapa lucrarile efectiv”, a mai spus Tudose.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1