Tudose: As vrea ca orice roman care se duce la spital sa beneficieze de tot ce are dreptul

Premierul Mihai Tudose a afirmat marti ca vrea ca orice roman care se duce la spital sa beneficieze de tot ce are dreptul, acest lucru nefiind “o pomana”, informeaza AGERPRES.

Seful Executivului a facut aceste afirmatii la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor pentru achizitia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanta Magnetica (RMN) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica).

“Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar. As vrea ca aceste lucruri sa nu mai fie evenimente extraordinare si ca orice roman, care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieste sau i s-a intamplat un necaz, sa beneficieze de tot ceea ce are dreptul sa beneficieze. Nu este o pomana. Statul este obligat. Suntem cu totii obligati – si noi, Guvernul, si dumneavoastra, reprezentantii autoritatilor publice locale, presedinti de consilii judetene sau primari – sa punem la dispozitie oamenilor pe care ii reprezentam tot ceea ce inseamna protectia si ajutorul statului si in domeniul sanatatii”, le-a transmis Tudose participantilor la eveniment.

El a precizat ca “adevaratii beneficiari” ai acestor aparate sunt romanii, adaugand ca cele trei prioritati mari ale Romaniei sunt infrastructura, educatia si sanatatea.

Totodata, premierul Tudose l-a felicitat pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog, pentru lucrurile pe care le-a facut de cand ocupa acest portofoliu.

“Cifrele sunt absolut impresionante si sunt impresionante si dureroase (…), fiindca suntem in situatia in care, da, sa avem nevoie de zeci de computere tomografe, de zeci, sute de RMN-uri, de zeci, sute, mii de salvari, de blocuri operatoare si (…) acele PACS-uri (…). Sunt zeci de milioane de euro, e un bun inceput”, a mai afirmat Tudose.

Seful Executivului i-a felicitat si pe reprezentantii autoritatilor locale prezenti la ceremonie pentru faptul ca au aplicat pentru a beneficia de aceste aparate.

“Azi-dimineata am primit un telefon de la un presedinte de consiliu judetean, care era nemultumit ca el de ce nu? Raspunsul a fost foarte simplu. E ca la loto. N-ai jucat. (…) Felicitari pentru cei care sunt in aceasta sala, felicitari ca va pasa de cei pe care ii reprezentati. Aveti un partener in Guvern intotdeauna si mai ales in domeniul acesta. Si un sfat si o rugaminte pentru cei care nu sunt prezenti in sala aceasta: (…) sa solicite, fiindca vor gasi ajutor”, a mai afirmat Tudose.

Aparatele achizitionate in urma contractelor semnate, marti, la Palatul Victoria vor fi folosite pentru dotarea a 33 de spitale din tara si din Capitala, unitati medicale care nu au astfel de echipamente.

La ceremonia de la sediul Guvernului au participat numerosi presedinti de consilii judetene si primari, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si vicepremierul Marcel Ciolacu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1