Tunisia, campioana divorturilor in lumea araba si locul patru in lume, cu 41 de separari oficiale pe zi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tunisia a devenit prima tara araba si a patra din lume la numarul divorturilor, cu o medie de 41 pe zi, conform statisticilor dezvaluite de Ministerul Justitiei, relateaza joi EFE, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui raport publicat miercuri, anul trecut 15.892 de casatorii s-au destramat intr-o tara cu doar 11 milioane de locuitori, reprezentand o medie de 1.248 de divorturi pe luna, majoritatea dintre ele in mod ”unilateral”, ceea ce inseamna la decizia unuia dintre soti.

Legea islamica sau ”sharia” este mai indulgenta cu barbatul, caruia nu-i pretinde sa prezinte motivele pentru care vrea sa divorteze si nici nu are nevoie de consimtamantul sotiei, cu care legea este mult mai restrictiva.

In cazul in care sotia ia initiativa divortului atunci poate pierde drepturile la zestre sau compensatia economica.

Aceasta compensatie este calculata de judecator si este solicitata de partenerul care nu a cerut divortul.

Acest tip de compensatie este de cateva mii de dinari (circa 350 de euro), ceea ce contribuie de asemenea la cresterea numarului de divorturi.

Aceasta statistica intervine dupa ce in urma cu doua saptamani un studiu similar al Registrului National al Familiei si Populatie cifra la peste 16.000 numarul avorturilor anuale in Tunisia, majoritatea in caz de viol.

Potrivit studiului, 80 la suta dintre avorturi corespund femeilor casatorite, iar restul celor necasatorite. Un sfert dintre ele au recurs la avortul ilegal, fara a solicita interventia unui medic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2