Tunisia l-a condamnat la inchisoare pe un DJ britanic care a remixat chemarea musulmana la rugaciune

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un tribunal tunisian l-a condamnat pe DJ-ul britanic care a difuzat un remix dance al chemarii musulmane la rugaciune la un an de inchisoare, relateaza vineri BBC, informeaza AGERPRES.

DJ-ul nascut la Londra Dax J a fost inculpat de indecenta in public si pentru faptul ca a adus o ofensa moralitatii publice, dar a parasit deja tara inainte de verdictul instantei. El si-a cerut scuze pentru fapta sa.

Clubul de noapte in care a fost difuzat remixul cu chemarea la rugaciune a fost inchis dupa ce imagini de la eveniment au fost postate pe retelele de socializare si au provocat indignare in Tunisia.

Un purtator de cuvant al tribunalului a declarat pentru AFP ca instanta a renuntat la acuzatii impotriva proprietarului clubului de noapte si a organizatorului evenimentului, dar parchetul a facut apel la decizie, motivand ca acestia ar fi trebuit sa verifice lista melodiilor pe care le va prezenta DJ-ul.

Evenimentul a avut loc in cadrul unui festival de la Nabeul, din nord-estul tarii.

In inregistrari se poate vedea cum oamenii din club danseaza pe muzica mixata de doi DJ europeni. Una dintre melodiile difuzate era o versiune dance a chemarii la rugaciune, un act religios pe care musulmanii il fac de cinci ori pe zi.

„Nu vom permite atacuri impotriva sentimentelor religioase si a ceea ce este sacru”, a declarat guvernatorul din Mnaouar Ouertani, dupa ce clubul a fost inchis.

Anteriorul in cursul saptamanii, organizatorii festivalului si-au cerut scuze pe pagina de Facebook a evenimentului, dar au precizat ca nu accepta responsabilitate pentru vreun numar muzical jignitor.

DJ-ul „nu si-a dat seama ca ar putea jigni un public dintr-o tara musulmana ca a noastra”, au precizat ei in postarea in franceza.

Dax J a prezentat „scuze sincere oricarei persoane care a fost jignita de muzica pe care am difuzat-o la Festivalul Orbit din Tunisia de vineri”. „Nu am avut intentia de a supara sau de a jigni pe cineva”, a spus el.

DJ-ul a mixat in festivaluri si cluburi din toata lumea, printre care festivalul tehno Awakenings din Olanda si Glastonbury din Marea Britanie, noteaza BBC.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2