TUPEU: Alo, dom’ primar, iar au pus bariera in parcare. Se poate face ceva?

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

O situatie incredibila se perpetueaza de ani buni, la intrarea in parcarea catorva blocuri din Baia Mare. De-a lungul timpului, mai multe masini au ramas blocate in curtea respectiva, dupa ce bariera montata pe singura cale de acces a coborat ca din senin. Cum a ajuns bariera acolo, pe o cale publica de acces, intr-o zona centrala a orasului, aglomerata pe toata perioada zilei, este greu de imaginat.

Intrarea in parcare se face din Bd. Republicii, pe langa Biserica „Sf. Iosif Marturisitorul”, pe o alee ingusta, care duce in curtea Colegiului Tehnic „Carmen Sylva” (fostul Liceu Nr. 6). Si tocmai in zona in care era mai mare nevoie de un spatiu pentru refugiu sau pentru intors masina, iata ca o minte stralucita a instalat o bariera cu telecomanda, restrictionand accesul, acesta fiind permis doar celor care locuiesc in blocurile ce marginesc curtea transformata in parcare.

In 2016, in urma unei sesizari venite din partea cititorilor nostri, am adresat Primariei Baia Mare cateva intrebari punctuale legate de instalarea barierei, legalitatea montarii acesteia pe un drum public de acces, solicitand totodata luarea masurilor ce se impun. O vreme, bariera nu a functionat, semn ca primarul interimar de la acea vreme, Marinel Rob, a facut oaresce demersuri. Ulterior, lucrurile au revenit la „normal”, iar bariera restrictioneaza in continuare accesul.

Acum, ca primarul de drept a revenit din excursie, ii adresam edilului Catalin Chereches aceeasi solicitare, de a verifica urmatoarele aspecte:

  • daca spatiul dintre blocuri este o zona cu parcari rezidentiale; (In caz afirmativ, cine a stabilit cuantumul taxei anuale platite de utilizatori si la ce nivel se ridica ea?)
  • ce act reglementeaza situatia juridica a zonei;
  • cine a autorizat si cu ce documente montarea si functionarea barierei;
  • cine raspunde in cazul in care o masina este sechestrata in parcare, dupa ce soferul a intrat pe langa bariera ridicata, iar la intoarcere a constatat ca ea blocheaza iesirea.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. sebi

    Dar parcarea de pe str.Scolii,goala cu bariera pusa,ce hram poarta? Daca e cumva proprietate privata de ce nu o exproprieaza Primaria?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1