Tupeu de procuror! Masina Parchetului Maramures, parcata in drum. Explicatia soferului sfideaza logica

PNL

Se face mare caz despre respectarea legii si nevoia sustinerii independentei preacinstitilor magistrati. Presa, si nu numai, a facut din procuror un fel de semizeu, o categorie sociala speciala, mult superioara faunei obisnuite. Doar ca si acestia, niste “supermani” cu origini obisnuite, unii cu studii la facultati de drept obscure si neamuri importante, dovedesc ca nu au mai multa educatie decat capsunarul revenit in tara, falos si plin de sine la volanul unei masini cu care face impresie prin cartier.

Un baimarean aflat prin zona centrului istoric, intr-o zi cu o aglomeratie enervanta, dar tolerata de autoritati, in zona Pietei Izvoarele, a surprins in flagrant delict si fara circumstante atenuante o masina cu un personaj VIP. Oprit fara jena pe banda de trafic, in spatele masinilor deja parcate langa bazarul pietar, personajul parea un oarecare plin de sine, a carui nevasta sau coleg s-a dus sa ia un buchet de flori. Nimic deosebit intr-o lume in care politistii locali de la rutiera au timp de postari pe facebook, in timp ce-si freaca lentilele heliomate de tanchist fruntas.

Doar ca masina in cauza nu era un autoturism de rand, fapt evident cand observi tablita de inmatriculare personalizata apartinand Ministerului Public, iar indicativul 01 cu siguranta nu apartine instalatorului institutiei.

Celor care, intr-un total dispret fata de cetatean, nu respecta legea, dar ne iau pe toti la rost cand o incalcam, le aducem aminte dictonul francez “La noblesse oblige”, adica “domnu-i domn… si-n sant”!

Nota: Contactati telefonic, reprezentantii Parchetului Maramures spun ca masina avea lampile de avarii pornite, iar soferul a stationat acolo pentru a permite unei alte masini sa iasa din parcare.

Ciudata explicatie oferita de sofer. In primul rand, masina avea pornite luminile de avarii, dar acestea se folosesc in alte situatii. Pentru executarea manevrei de a intra in parcare, trebuia pornita semnalizarea din dreapta si atat. In al doilea rand, apropierea exagerata de masinile parcate indica faptul ca soferul nu a avut intentia de a intra in parcare, in caz contrar se apropia mai mult de axul drumului, pentru a vira mai usor la dreapta. De altfel, nici pozitia rotilor din fata nu arata faptul ca urmeaza ca masina sa vireze dreapta, ci stanga. Iar in al treilea rand, din imaginea trimisa de cititorul nostru nu se observa faptul ca masina care ocupa cel mai apropiat loc de parcare s-ar apropia de prima banda, incercand sa iasa cu spatele.

Pe viitor, ii recomandam soferului sa incerce explicatii mai plauzibile. E drept, noi, muritorii de rand, nu avem expertiza in dinamica autoturismelor, dar sa fim luati de prosti e cam mult.

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2