Tupeu fara margini: TVR cere Primariei organizarea Selectiei Nationale Eurovision 2018 in Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Am putea spune ca nu e prost cel care cere, ci cel care da. Fiecare entitate are dreptul sa incerce si are libertatea de-a solicita. Insa cand este vorba de “plapuma” adica, mai exact spus “nu te intinde mai mult decat iti este plapuma” ar fi bine sa asculti. Si asta ti-o zicem ca sa nu te frigi de doua ori, tu cel care vrei sa dai, caci nu se stie niciodata “de unde sare iepurele” si apoi…”plangi”. Caci, deh, ce sa faci asa e cu vorba din popor “incercarea moarte nu are”.

Asa este si cu Televiziunea Romana care e libera sa… incerce…”marea cu degetul”, as zice eu. Opulenta si grandomania sunt doua trasaturi sociale periculoase, daca urbea le “digera”. Nu sunt mici sansele ca sa ducem orasul in cealalta extrema.

Astazi am aflat cu stupoare ca Televiziunea Romana a venit cu o solicitare depusa catre Municipiul Baia Mare. Mai exact este vorba de o adresa care vizeaza organizarea Selectiei Nationale Eurovision 2018, taman in … urbea noastra.

O parte din consilierii locali au fost deja informati si in zilele urmatoare si ceilalti vor afla oficial despre existenta acestei adrese. Tot alesii sunt cei care trebuie sa hotarasca daca se va face si un proiect de hotarare care sa fie supus la vot in plenul Consiliului Local Baia Mare.

Sa derulam inapoi experienta Eurovisionului…

In 2016, cand Baia Mare se “falea” cu organizarea selectiei pentru Eurovision, Ovidiu Anton, cel care trebuia sa reprezinte Romania la cea mai mare competitie de muzica din Europa, nu a mai ajuns in Suedia.

European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare de 16 milioane de franci elvetieni.

Anuntul a fost facut, la acea vreme, chiar de site-ul eurovision.tv., cu precizarea ca cele mai vechi datorii necesare de acoperit provin din perioada 2011 – 2012.

Aceasta problema se cunostea la nivelul TVR insa nimeni din conducere nu a scos un sunet. In acest context orasul Baia Mare a cheltuit bani seriosi pentru organizarea selectiilor fara ca acest spectacol de mare anvergura sa aiba si o finalitate.

Acum, cu un tupeu iesit din comun, TVR revine si cauta ancora financiara, “sacul fara fund”, care sa suporte cheltuiala organizarii Selectiei Nationale pentru EUROVISION 2018.

Revenim cu informatii pe acest subiect.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

12 Comments

 1. ilie

  Aiurea. Aia nu faceau solicirea daca imparatul Chereches nu se baga seama. Daca verificati veti vedea ca in goana lui dupa fala si popularitate, ELa fost cel care i-a invitat. Asa pur si simplu, consiliul slugarnic va vota, ca doar are balta peste si mai picura ceva si de acolo!

  Reply
 2. banhidi

  suntem de acord cu organizarea Selectiei Nationale Eurovision 2018 la Baia Mare cu 2 conditii:
  – sa nu fie implicate, utilizate, folosite, promovate sub nici o forma numele si imaginea primarului actual cu probleme in justitie Catalin Chereches, atat inainte, in timpul cat si dupa derularea evenimentului
  – sa fie facut public, inainte de desfasurarea evenimentului, cuantumul cheltuielilor acestuia, defalcat pentru cele 2 entitati: TVR si Municipiul Baia Mare, respectiv care este valoarea cheltuielilor suportate de TVR si care este valoarea cheltuielilor suportate de MBM.

  Reply
 3. Bonis

  Aici ar trebui sa se implice si Zetea,ca doar se promoveaza si judetul.Nu pliante la mosi si babe in Austria si Spania.Unde sunt rezultatele?P.S. Cum naiba se face ca la stricat de bani toti au dorinte,in schimb nu vine unul sa ceara un loc sa construiasca o fabrica?

  Reply
 4. george

  E frumos sa fii partener la un asemenea proiect de promovare a Romaniei, dar daca TVR este exclusa sau risca sa fie din nou exclusa de EBU (nu stiu dca si-a platit restantele) efortul nostru ar fi in zadar. De aceea trebuie gindita alegerea cu multa atentie, fiindca ne costa pe noi baimarenii pregatirea pentru un eveniment care nu va fi avut loc. Autoritatea locala trebuie sa fie bine informata (consilierii in speta) despre pozitia TVR in contextul de membtru EBU. Altfel bifam inca un proiect TVR pe banii baimarenilor. Si asta nu mai are legatura cu Baia Mare capitala culturala a Europei, ci a Maramuresului.

  Reply
 5. Ovidiu

  Baia Mare a cheltuit degeaba 500.000 de euro, ca să organizeze finala națională a Eurovision in 2016, de banii aia primaria putea construi un camin pentru batrâni sau 20 de locuințe sociale.

  Reply
 6. Alin

  Organizarea poate fi o oportunitate benefică pentru oraș. Sunt sigur că poate fi bine gestionată, important e să putem trage noi foloase și să punem clauze contractuale avantajoase, prin care să evităm finaluri neplacute ca în 2016 din parte TVR. Bucureștenilor le-a plăcut, au fost tratați ca niște adevărate vedete. Toți. Dar trebuie să fin și noi administratori buni.

  Reply
 7. Ha-ha

  Tvr.este falimentara! vine sa ciupeasca banii Consiliului .Oricum Ansamblu Transilvania a platit bani multi din Consilliu sa vine smechwrii din Bucuresti sa.si faca reclama Ansamblul, ca si asa sunt niste amatori. Se vede cine.i sponsorul .Mai nou nu ne lasa m de zilele oraselor, ca aici se poate fura bani la greu cu asa ceva!

  Reply
 8. george

  Aveam o problema ca nu sint primari in guvernul local din umbra!!! Iata ce de primari sint pe site, cu multa pricepere la Eurovizion!!!!! Daca guvernul CC pica la urmatoarea motiune a DNA, putem face alegeri anticipate!!!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole