Turcan: Vor fi colegi din PNL care vor vota in favoarea legii salarizarii unitare

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a calificat marti drept „haotica” legea salarizarii unitare, insa a admis ca vor fi si deputati liberali care vor vota in favoarea acestui act normativ, informeaza AGERPRES.

„PSD va trebui sa raspunda 100% pentru aceasta lege, care este haotica, este lipsita de stimulare pentru angajatii din sistemul public si este, per ansamblu, o nenorocire politica. (…) Foarte multi colegi (din PNL — n.r.) vor vota impotriva. Probabil ca in plen votul va fi, in principiu, de respingere.

Vor fi insa si cativa colegi care au discutat cu colegii prezenti in administratia publica locala si care i-au incurajat sa voteze. Asadar, e posibil sa fie si cateva voturi de sustinere a legii salarizarii unitare, dar cei mai multi colegi din PNL resping aceasta facatura de lege pe sistemul public de salarizare”, a declarat Turcan, la Palatul Parlamentului, dupa Biroul Politic National al PNL.

Ea a explicat ca liberalii care vor vota in favoarea acestei legi au primit „impulsionari” din partea colegilor din organizatii.

„Sunt colegi care au discutat cu colegii din organizatiile judetene pe beneficiile legii salarizarii unitare. Au primit impulsionari de a privi partea plina a paharului pe legea salarizarii unitare, anume majorari salariale pe Educatie, Sanatate si ierarhizarea din administratia publica locala. Ramane in continuare aspectul sustenabilitatii si al haosului generat pentru diferite categorii de angajati in administratia publica locala”, a aratat Turcan.

Liderul PNL a sustinut ca deputatii liberali care vor vota in favoarea legii salarizarii nu risca nicio sanctiune pe linie de partid.

„Nu, intrucat votul a fost foarte impartit. Au fost colegi care au sustinut, mai ales primarii in functie, ca ei sunt obligati sa priveasca beneficiile legii salarizarii unitare si cei care nu sunt in administratia publica, care privesc per ansamblu si care vor vota impotriva ei sau vor respinge proiectul PSD”, a completat Turcan.

Potrivit unor surse politice, Raluca Turcan a propus in Biroul Politic National al PNL ca votul liberalilor sa fie de respingere pe legea salarizarii unitare. In schimb, liderul PNL Alba, Mircea Hava, a sustinut ca votul trebuie sa fie pentru aprobarea actului normativ. Dupa ce propunerea lui Hava a picat la vot, s-a incercat, conform surselor citate, supunerea la vot a variantei de respingere a legii si apoi a uneia de abtinere asupra actului normativ. Votul a fost neconcludent insa, deoarece cea mai mare parte a celor prezenti au refuzat sa-si mai exprime optiunea in conducerea partidului, au indicat sursele.

In final, la nivelul BPN nu s-a putut lua o decizie asupra pozitiei politice a PNL, in ansamblul sau, la votul din Camera Deputatilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole