Turcia: Autoritatile au arestat cinci irakieni suspectati de pregatirea unui attentat in noaptea de Revelion

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cinci cetateni irakieni au fost arestati, marti, la Ankara, sub suspiciunea de apartenenta la organizatia Stat Islamic si de planificare a organizarii unor atentate in noaptea Anului Nou, informeaza EFE, titreaza Agerpres.

Cei cinci suspecti au distribuit imagini cu executii pe retelele de socializare si incercau sa obtina arme si materiale pentru atacuri de tip “lupul singuratic”, dupa cum relateaza ziarul Hurriyet.

Parchetul din Ankara a confirmat, intr-un comunicat, arestarea a cinci irakieni “in cadrul unei operatiuni indreptate impotriva gruparii teroriste armate a Statului Islamic”, fara a oferi insa detalii suplimentare.

Incepand cu Revelionul din 2016, in care un jihadist a impuscat 39 de oameni la o petrecere ce se defasura intr-un club din Istanbul, autoritatile turce iau masuri de precautie in zilele de la sfarsitul anului.

Intr-o operatiune pe scara larga desfasurata recent de politistii turci au fost arestate o suta de persoane, dintre care mai mult de jumatate erau irakieni, sub suspiciunea de apartenenta la organizatia Stat Islamic. Biroul guvernatorului din Istanbul a informat ca in noaptea dintre ani au fost de serviciu 44.000 de ofiteri de politie in scopul asigurarii securitatii populatiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *