Turcia blocheaza accesul la site-ul Charlie Hebdo

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

atacul-terorist-de-la-charlie-hebdo-zi-de-doliu-national-in-franta-manifestatii-la-new-york-washington-si-montreal-18499431Accesul la site-ul Charlie Hebdo era blocat vineri in Turcia, impreuna cu link-urile specifice cu trimitere la revista satirica franceza, relateaza agentia DPA, precizand ca utilizatorii care incercau sa acceseze site-ul constatau afisarea unui mesaj de eroare.

Charlie Hebdo a publicat caricaturi pe care unii musulmani le considera ofensatoare. In luna ianuarie, birourile publicatiei din Paris au fost atacate de extremisti avand legaturi cu Al-Qaida, fiind ucise 12 persoane, ceea ce a starnit proteste pe plan international.

Blocarea de catre Turcia a site-ului Charlie Hebdo pare sa faca parte dintr-un ordin al unui tribunal de luna trecuta, care a blocat zeci de site-uri cu continuturi considerate insultatoare la adresa islamului, potrivit relatarilor media din acea vreme.

Un ordin a fost de asemenea emis pentru blocarea site-ului unei organizatii ateiste din Turcia, a afirmat organizatia pe pagina sa de Facebook. Engelliweb.com, care monitorizeaza cenzura pe Internet in Turcia, a afirmat ca in jur de 67.000 de site-uri sunt in prezent blocate in intreaga tara. Multe dintre ele sunt pornografice, dar printre ele se afla si un mare numar de site-uri politice, in special unele care au legaturi cu miscari kurde.

Anul trecut, autoritatile turce au blocat Twitter si YouTube pana cand interdictia a fost ridicata prin hotarari judecatoresti.

Criticii presedintelui Recep Tayyip Erdigan l-au acuzat pe seful statului turc ca devine tot mai autoritar si ca ii reprima pe oponenti, dintre care multi folosesc deseori media sociale pentru a-si exprima dezacordul.

PA precizeaza ca Turcia se afla pe locul 149 pe o lista cu 180 de tari privind libertatea presei, publicata de organizatia Reporteri fara Frontiere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *