Turcia: Erdogan sugereaza ca starea de urgenta ar putea fi prelungita cu trei luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

turcia protestePresedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sugerat sambata ca starea de urgenta in Turcia ar putea fi prelungita cu inca trei luni, atunci cand aceasta va expira, in ianuarie 2017, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

Legislatia in timpul starii de urgenta, care ofera regimului Erdogan puteri sporite, este in vigoare de la esecul loviturii de stat din iulie. In aceasta perioada, circa 75.000 de functionari civili si membri ai fortelor de securitate au fost epurati din serviciul public si peste 37.000 au fost arestati.

Zece membri ai parlamentului din Partidul Democrat al Poporului (HDP, pro-kurd) si peste 120 de ziaristi se afla dupa gratii, iar criticii lui Erdogan spun ca epurarea se extinde de la sustinatori ai clericului Fethullah Gulen, exilat in SUA, la intreaga opozitie. Gulen, candva un aliat al lui Erdogan, dezminte acuzatiile guvernului cum ca ar fi fost organizatorul puciului esuat.

“Poate ca o vom extinde cu inca trei luni… Ce va intereseaza pe voi?”, a spus Erdogan, potrivit agentiei de stat Anadolu, in remarci referitoare la starea de urgenta si indreptate catre Uniunea Europeana. Erdogan s-a folosit de discursul sau in fata a mii de persoane reunite la Istanbul pentru a prezenta lupta impotriva sustinatorilor lui Gulen drept un nou razboi de independenta al Turciei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *