Turcia isi intareste prezenta militara la granita cu Siria

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Armata turca a desfasurat sambata mai multe piese de artilerie intr-un sector de la granita cu Siria unde au loc constant confruntari intre fortele Ankarei si militii kurde, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Un convoi militar continand cel putin cinci obuziere a sosit la Kilis (sud), provincie de la frontiera cu Siria si locul unor schimburi de tiruri transfrontaliere recente intre armata turca si Unitatile de aparare ale poporului kurd (YPG), potrivit agentiei de presa Anadolu. Aceasta desfasurare nu vizeaza inlocuirea, ci intarirea efectivelor prezente deja la frontiera cu Siria, a precizat agentia, citand surse militare.

Provincia Kilis se afla vizavi de cantonul kurd Afrin, situat in nord-vestul Siriei si controlat de unitatile YPG, blamate de Ankara, dar sustinute de Washington.

Intre armata turca si YPG au avut loc schimburi de focuri de mai multe ori in ultimele luni in zona respectiva de frontiera si Ankara a amenintat de multe ori cu lansarea unei ofensive impotriva Afrin.

Turcia sustine ca YPG provine din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizatie separatista kurda considerata ”terorista” de Ankara si aliatii sai occidentali.

In schimb, SUA sprijina militiile kurde respective, care, impreuna cu combatanti arabi, au lansat o ofensiva pentru recucerirea orasului Raqa, fief al gruparii Stat Islamic in Siria.

Ankara a lansat deja o ofensiva terestra in nordul Siriei in august 2016, in scopul de a indeparta gruparea Stat Islamic de la frontiera sa si de a impiedica jonctiunea diferitelor zone controlate de jihadistii SI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1