Turcia: Mandate de arestare impotriva a 189 de judecatori si procurori

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

politie-turciaUn tribunal turc a emis mandate de arestare impotriva a 189 de judecatori si procurori, in ancheta asupra puciului ratat de la 15 iulie, a relatat vineri agentia de presa proguvernamentala Anadolu, preluata de AFP, informeaza AGERPRES.

Cei 189 de magistrati sunt acuzati ca au folosit mesageria criptata Bylock, care era, conform autoritatilor turce, instrumentul de comunicare al pucistilor.

Unii dintre acesti magistrati sunt angajati ai Ministerului Justitiei, Curtii de Casatie sau Consiliului de Stat. Treizeci dintre ei activeaza in tribunalele din Istanbul, iar ceilalti in multe alte localitati din Turcia, a detaliat agentia de presa Anadolu.

“Sunt in desfasurare operatiuni” pentru arestarea a 30 de magistrati din Istanbul, a adaugat Anadolu, fara a preciza daca ceilalti judecatori si procurori vizati de mandatele de arestare au fost deja retinuti.

Ankara il acuza pe predicatorul Fethullah Gülen, exilat in SUA, ca a pus la cale tentativa de puci de la mijlocul lunii iulie, care a facut peste 270 de morti si mii de raniti.

Autoritatile turce au lansat un val de epurari dupa tentativa de lovitura de stat pentru a-i elimina din sistem pe toti presupusii simpatizanti ai lui Gülen. Predicatorul neaga orice implicare.

Sectoare precum media, magistratura, politie, cel penitenciar, armata sau educatie au fost vizate de aceste epurari de o amploare fara precedent, 32.000 de persoane fiind arestate, conform unui bilant anuntat la sfarsitul lunii septembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *