Turcia o critica pe Angela Merkel, spunand ca Germania nu poate dicta politica UE

PNL

Ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik, a afirmat joi ca declaratiile cancelarului german, Angela Merkel, privind sistarea extinderii unei uniuni vamale intre Ankara si Uniunea Europeana afecteaza credibilitatea blocului comunitar, relateaza agentia Reuters, informeaza AGERPRES.

Angela Merkel a afirmat miercuri ca nu va avea loc o extindere a uniunii vamale si ”nici o aprofundare a tuturor” legaturilor dintre Turcia si Uniunea Europeana, dupa o serie de dispute legate de represiunea intreprinsa de Turcia ca urmare a unei tentative de puci din 2016, esuata.

”Este o declaratie nefericita. Ar trebui sa subliniem faptul ca nici o tara membra a UE n-ar trebui sa le dea ordin institutiilor UE sau proceselor UE”, a declarat Omer Celik intr-o conferinta de presa la Ankara. ”Aceste situatii sunt foarte periculoase, ele reprezinta declaratii care afecteaza credibilitatea UE”, a mai spus Celik.

In opinia ministrului turc, atat Turcia, cat si Uniunea Europeana ar avea de castigat din schimbarile la uniunea vamala. ”Dar ei actioneaza ca si cum aceasta este in favoarea Turciei. Permiteti-mi sa fim foarte clari: noi nu ne grabim deloc”, a mai spus el.

Omer Celik a facut apel de asemenea la Berlin sa coopereze in legatura cu cererea Turciei de extradare a unui profesor de teologie, Adil Oksuz, suspectat de Ankara ca a avut un rol major in tentativa de puci.

Media turce au relatat ca Oksuz a fost reperat in Frankfurt si in Ulm, si ca landul german Baden-Wurttemberg i-a acordat permis de rezidenta temporara.

”Nici un aliat de-al nostru nu poate adaposti un criminal. Este inspaimantatoare chiar si posibilitatea ca cineva cu legaturi clare cu tentativa de puci sa fie adapostit de catre un aliat al nostru”, a afirmat ministrul turc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. Conștiința vie.

    ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2