Turcia: Vom lupta pana la capat impotriva terorismului, da asigurari Erdogan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Turkish PM Erdogan addresses the media in AnkaraPresedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminica, dupa dublul atentat cu bomba produs sambata seara la Istanbul si soldat cu cel putin 38 de morti, majoritatea politisti, ca Turcia „va lupta pana la capat impotriva terorismului”, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

„Natiunea si poporul meu sa fie convinse: vom lupta pana la capat impotriva acestui blestem care este terorismul”, a declarat Erdogan in fata presei la Istanbul.

„Nu vom lasa acest atentat nepedepsit. Vor plati un greu tribut”, a adaugat presedintele turc, care si-a amanat vizita prevazuta pentru duminica in Kazahstan.

Doua explozii, una provocata de un vehicul-capcana, cealalta de un kamikaze, s-au produs sambata seara la un interval de sub un minut in apropierea stadionului Vodafone Arena al echipei de fotbal Besiktas.

Cel putin 30 de politisti, sapte civili si o persoana neidentificata au fost ucisi, iar 166 de oameni au fost raniti, potrivit autoritatilor.

Dublul atentat, produs intr-un cartier foarte frecventat, inclusiv de turisti, este cel mai recent dintr-o lunga serie de atacuri care au zguduit Turcia incepand din vara lui 2015.

Atacurile de sambata nu au fost revendicate, insa autoritatile au afirmat ca primele indicii arata spre separatistii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„Este foarte probabil, nu avem aproape niciun dubiu ca este vorba despre (un atac al) organizatiei teroriste separatiste PKK”, a afirmat premierul Binali Yildirim, dupa ce a vizitat o parte din raniti la un spital din Istanbul. El a denuntat „un atac care a vizat unitatea, solidaritatea si fraternitatea tarii noastre”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2