Turcia/puci: Alti peste 10.000 de functionari au fost demisi 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

turcia armataAutoritatile turce au destituit peste 10.000 de functionari suplimentari, in cadrul anchetelor declansate dupa tentativa de stat esuata din iulie, potrivit a doua decrete publicate in Jurnalul Oficial, informeaza duminica AFP, transmite AGERPRES.

In total, 10.131 de angajati la stat, in special din ministerele Educatiei, Justitiei si Sanatatii, au fost demisi, potrivit acestor decrete publicate sambata seara, in conditiile in care numerosi functionari de stat au fost deja vizati de aceste epurari, declansate dupa lovitura de stat esuata din 15 iulie.

Cel putin 32.000 de persoane au fost incarcerate si alte 100.000 au fost destituite din posturile avute in administratia publica si serviciile de securitate pentru presupusele lor legaturi cu clericul turc Fethullah Gulen, care traieste in exil in SUA si pe care regimul de la Ankara il considera a fi organizatorul tentativei de puci din 15 iulie.

Amploarea represaliilor in urma evenimentelor din 15 iulie din Turcia a atras critici dure din partea opozitiei turce si a Occidentului, care l-au acuzat pe presedintele Recep Tayyip Erdogan ca a vrut astfel sa-si consolideze si mai mult puterea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *