TURISM EXOTIC – Lucruri musai de știut dacă vrem o vacanță în Egipt (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dacă plecăm într-un concediu întro țară exotică, atunci specialiștii în turism ne recomandă, pentru binele nostru, să ne interesăm dinainte de regulile care există în respectiva țară și de lucrurile care ar trebui să le cunoaștem înainte de a pleca la drum. Diana Iluț de la agenția de turism Sfara Tours vorbește, pentru ziarmm.ro, despre lucrurile obligatorii de știut dacă, spre exemplu, vrem un concediu în Egipt, zona Hurghada. Una din zonele preferate de mulți maramureșeni, tocmai de aceea aceste sfaturi sunt mai mult decat binevenite.

„Fluxul și refluxul sunt fenomene absolut naturale influențate de fazele Lunii. Agenții noștri stiu foarte bine zonele care sunt cele mai influențate de aceste fenomene de flux și reflux. În mod normal diferența nu ar trebui să fie decat vizuală. Pentru că te-ai pus pe șezlong, ai văzut marea și te-ai dus să îți iei un suc și cand ai venit înapoi marea nu mai este. A dispărut. În Hurghada intrarea în apă, în marea majoritate a stațiunilor, se face de pe ponton, de cele mai multe ori. Pentru că avem de obicei o fașie foarte îngustă de mare cu nisip pe jos, după care urmează coralul. Coral care este protejat. La capătul pontonului există niște scări și de regulă atunci cand intri în apă nivelul apei este unul confortabil, de cele mai multe ori. Deci nu ne trece peste cap. Faptul că întalnim acei corali ar trebui să ne bucure, nu să ne deranjeze. Nu avem voie să aducem bucăți de corali chiar găsite pe plajă, ni se vor desface bagajele pentru cea mai mică bucată. Coralul este strict protejat și este benefic”, spune Diana Iluț, Sfara Tours.

Specialiștii în turism recomandă cumpărarea echipamentului de scufundare din țară, respectiv pantofi speciali pentru plajă. Turiștii trebuie să știe că mai sunt și arici de mare, tocmai de aceea este nevoie de încălțăminte pentru plajă. Apoi, tot pentru Egipt este nevoie de cremă de protecție solară, pentru că soarele este unul extrem de puternic. Cat privește zvonurile legate de faptul că unii care au fost în vacanță în Egipt au avut probleme digestive, parțial este adevărat. Pentru că apa de băut din Egipt are altă structură chimică față de apa potabilă din Europa. Apa, din punct de vedere microbiologic, nu are aceeași structură ca și apa de la noi. Și atunci pentru igiena personală este bine să folosești apa îmbuteliată.

Mai multe despre Hurghada si Egipt în videoul de mai jos

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2