TURISM ÎN CĂDERE LIBERĂ – Turiștii nu mai ajung ca pe vremuri în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Pensiunea Denisa

Scumpirea carburanților, creșterile de prețuri pe toate segmentele sunt motive pentru care acum oamenii se gandesc de două ori înainte de a pleca într-un concediu. În Maramureș turiștii nu mai vin ca pe vremuri, iar asta se vede în numărul rezervărilor făcute la pensiunile din județ.

Liliana Topan, proprietar pensiune, spune pentru Digi24 că „numărul turiștilor este foarte mic în această perioadă față de anul trecut, față de anii de dinainte de pandemie. În mod cert, principala cauză este cea a puterii de cumpărare a oamenilor, având in vedere inflația și creșterea prețurilor”.

Prețul de cazare pentru o cameră dublă pornește de la 250 de lei pe noapte. Și la Cavnic sunt mai puține rezervări, cu aproximativ 40% față de anul trecut. Adriana Moldovan, proprietar pensiune, recunoaște că „dacă înainte puteam să facem o previziune și apăreau cu două-trei luni înainte lumea își rezerva, acum se întâmplă aproape de pe o săptămâna pe cealaltă dacă sună să-și facă rezervări. Noi am fost și nevoiți să ridicăm prețurile de la începutul anului, se ține mult de bani, pentru că se prefigurează a urma o recesiune economică, o criză și lumea este destul de speriată”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2